Tajikistan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Жумхурии Тоҗикистон
Jumhurii Tojikiston
Bandéra Tajikistan Lambang Tajikistan
Motto
Lagu
Surudi milli
Location of Tajikistan
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Dushanbe
Basa resmi Tajik
Pamaréntah Républik
 -  Présidén Emomali Rahmonov
 -  Perdana Menteri Oqil Oqilov
Kamerdékaan
 -  Ti Uni Soviét 9 Séptémber 1991 
Aréa
 -  Total 143.100 km² (94)
 mil² 
 -  Cai (%) 0,3%
Populasi
 -  Perkiraan  2006 7.321.000 (95)
 -  Sénsus -
 -  Kapadetan 50 /km² (120)
 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2005
 -  Total AS$7,85 miliar (142)
 -  Per kapita AS$1.246 (170)
Mata uang Somoni (TJS)
Zona wanci (UTC+5)
 -  Usum panas (DST)  (UTC+5)
TLD Internét .tj
Kode telepon +992

Républik Tajikistan hiji nagara peupeusan Uni Soviét di Asia Tengah nu tepung wates jeung Afganistan, Républik Rahayat Cina, Kyrgyzstan, jeung Uzbékistan. Kaayaan géografisna mangrupakeun dataran luhur nu heunteu tepung wates jeung laut.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu luar[édit | sunting sumber]

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Tajikistan di Wikivoyage





Gnome-globe.svg