Abkhazia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Абхазия/Аҧсны
Abkhazia/Apkhazeti/Apsny
Bandéra Abkhazia Lambang Abkhazia
Location of Abkhazia
Peta Abkhazia
Ibu kota Sukhum
Basa resmi Abkhaz, Rusia
Pamaréntah Républik
 -  Présidén1 Sergei Bagapsh
 -  Perdana Menteri1 Alexander Ankvab
 -  Pupuhu Déwan Luhur2 Temur Mzhavia
 -  Pupuhu Menteri Kabinet2 Irakli Alasania
Kamerdékaan
Ti Géorgia
 -  Didéklarasikeun 23 Juli 1992 
 -  Diakuan3 26 Agustus 2008 (ku Rusia
Aréa
 -  Total 8.600 km² 
 mil² 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Perkiraan  2000 250.000 
 -  Kapadetan 29 /km² 
 /mil²
Mata uang Rubél (RUB)
Zona wanci (UTC+3)
TLD Internét Can aya
1. Pamaréntahan séparatis.
2. Pamaréntahan pro-Géorgia dina pangasingan.
3. Kamerdékaan ngan diakuan ku Rusia.
Abkhazia
Abkhazia (kulawu) dina Géorgia

Abkhazia (basa Abkhaz: Аҧсны/Apsny, basa Géorgia: აფხაზეთი/Apkhazeti, basa Rusia: Абха́зия/Abkhazia) nyaéta hiji nagara républik nu sacara de facto merdika, saluas 8.600 km², aya di Kaukasus. Géorgia nglaim Abkhazia salaku wewengkon kadaulatanna. Kadaulatan républik ieu teu diakuan sacara internasional, iwal Rusia nu ngakuanna dina 26 Agustus 2008 bareng jeung pangakuan kadaulatan Ossétia Kidul.[1] Abkhazia aya di basisir wétan Laut Hideung, tepung wates jeung Rusia di kalér. Jeung Géorgia, watesna dina wewengkon Samegrelo-Zemo Svaneti di beulah wétan.

Lihat pula[édit | sunting sumber]

Réferénsi[édit | sunting sumber]

  1. Rusia Akui Kemerdekaan Ossetia Selatan dan Abkhazia, MediaIndonesia.com, 26 Agustus 2008

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Script error Script error

Countries.png