Monako

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kapangéranan Monako
Principauté de Monaco
Bandéra Monako Lambang Monako
(Bandéra Monako) (Lambang Monako)
Motto: Deo Juvante
Kalawan Bantosan Gusti
Lokasi Monako
Basa resmi Basa Perancis
Ibu kota Monaco-Ville
Pangéran: Albert II
Menteri Nagara: Michel Roger
Tériitori
 - Total
 - % air
Urutan ka-256
1,95 km²
euweuh
Padumuk
 - Total (2000)
 - Kapadetan
Urutan ka-188
31.842
16.329/km²
Kamerdékaan 8 Januari 1297
Mata uang Euro (€)1
Zona wanci
 - dinaEST
CET (UTC+1)
CEST (UTC+2)
Lagu kabangsaan Hymne Monégasque
TLD .mc
Kode telepon +377
1 Saméméh 1999: Franc.

Kapangéranan Monako (basa Perancis: Principauté de Monaco atawa Monaco; Monegasque: Munegu atawa Principatu de Munegu) mangrupakeun hiji nagara kotajeung nagara nu pangleutikna kadua di dunya, sanggeus Vatikan, nu aya di antara Laut Tengah jeung Perancis di sapanjang Basisir Paul (Côte d'Azur). Monako ogé mangrupakeun nagara kalawan kapadetan padumuk nu panggedéna kadua di dunya.

Ngaran Monako asalna ti hiji koloni Yunani di deukeut ditu, Monoikos, nu diwangun dina abad ka-6 SM ku bangsa Phokida (basa Inggris: Phocis).

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]



Countries.png