Rwanda

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Keur guna lian ti Rwanda, tempo Rwanda (disambiguasi).
Repubulika y'u Rwanda
République du Rwanda
Republic of Rwanda
Républik Rwanda
Bandéra Rwanda Lambang Rwanda
Motto
Ubumwe, Umurimo, Gukunda Igihugu
Unity, Work, Patriotism
Lagu
"Rwanda nziza"
Location of Rwanda
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Kigali
1°56.633′S 30°3.567′E
Basa resmi
(Basa wewengkon)
Kinyarwanda, Perancis, Inggris
(Kinyarwanda, Swahili)
Démonim Rwandan, Rwandese
Pamaréntah Démokrasi parleméntér kahijian jeung Républik présidénsial
 -  Présidén Paul Kagame
 -  Perdana Mentri Pierre Habumuremyi
Kamerdikaan
 -  ti Bélgia 1 Juli 1962 
Aréa
 -  Total 26.338 km² (ka-148)
 mil² 
 -  Cai (%) 5,3
Populasi
 -  Perkiraan  2011 11.370.425[1] (ka-72)
 -  Sénsus 2002 8.162.715[2] 
 -  Kapadetan 419,8 /km² (ka-29)
 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2011
 -  Total $13,109 billion[3] 
 -  Per kapita $1.284[3] 
GDP (nominal) Perkiraan 2011
 -  Total $6,055 milyar[3] 
 -  Per kapita $593[3] 
Gini? (2003) 41,1 (sedeng
HDI (2011) Green Arrow Up Darker.svg0,385[4] (handap) (ka-152)
Mata uang Franc Rwanda (RWF)
Zona wanci CAT (UTC+2)
 -  Usum panas (DST) teu kaobsérvasi (UTC+2)
TLD Internét .rw
Kode telepon +250

Rwanda, resmina Républik Rwanda (Kinyarwanda: Repubulika y'u Rwanda; Basa Prancis: République du Rwanda; Basa Inggris: Republic of Rwanda), nya éta hiji nagara di Afrika beulah tengah/wétan kalawan populasina kira-kira 11,4 yuta (2011). Rwanda aya sababaraha derajat kiduleun ékuator. Nagara ieu wawatesan jeung Uganda, Tanzania, Burundi, sareng Républik Démokratik Kongo. Saantéro Rwanda aya dina kaluhuran nu luhur, kalawan géografina didominasi ku pagunungan di kulon, savana di wétan, jeung raloba dano. Iklimna sedeng, kalawan 2 panghujan jeung 2 halodo saban taun.

Peta Rwanda némbongkeun 5 propinsina dina rupa-rupa warna, ogé kota utami, dano, walungan, jeung téritori nagara tatangga
Propinsi di Rwanda

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Cutatan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Rwanda ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity
Pamaréntah
Ilahar

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Rwanda di Wikivoyage


Citakan:Rwanda topics

Géografi lokal

Citakan:Former German colonies

Kaangotaan internasional


Countries.png