Kapuloan Virgin Britania

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
British Virgin Islands
Kapuloan Virgin Britania
Bandéra Kapuloan Virgin Britania Lambang Kapuloan Virgin Britania
Motto
"Vigilate"
Lagu
"God Save the Queen"
Location of Kapuloan Virgin Britania
Ibu kota Road Town
18°25.883′N 64°37.383′W
Basa resmi Basa Inggris
Grup étnis  83,36% Afro-Karibia, 7,28% Bodas (kalobaannana Britania jeung Portugis), 5,38% Multiras (kalobaannana Puérto Riko), 3,14% Hindia Wétan, 0,84% nu lian
Démonim Virgin Islander
Pamaréntah Téritori peuntas laut Britania (monarki konstitusional jeung depéndensi démokratik parleméntér)
 -  Raja/Ratu Elizabeth II
 -  Gubernur William Boyd McCleary
 -  Députi Gubernur Vivian Inez Archibald
 -  Perdana Mentri Orlando Smith
Téritori peuntas laut Britania
 -  Pamisahan 1960 
 -  Wewengkon otonom 1967 
Aréa
 -  Total 153 km² (ka-216)
59 mil² 
 -  Cai (%) 1,6
Populasi
 -  Sénsus 2005 27.000[1] (ka-212)
 -  Kapadetan 260 /km² (ka-68)
673 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 
 -  Total $853,4 yuta[2] 
 -  Per kapita $43.366 
Mata uang Dolar AS (USD)
Zona wanci AST (UTC-4)
 -  Usum panas (DST) teu kaobsérvasi (UTC-4)
TLD Internét .vg
Kode telepon +1-284

Kapuloan Virgin (Basa Inggris: Virgin Islands), mindeng disebut Kapuloan Virgin Britania (Basa Inggris: British Virgin Islands, BVI), nyaéta téritori peuntas laut Britania nu aya di Karibia wétaneun Puérto Riko. Kapuloan ieu mangrupa bagian ti arsipélago Kapuloan Virgin. Ngaran resmina, "Kapuloan Virgin" (Basa Inggris: Virgin Islands), tapi rarangkén "Britania" sok dipaké pikeun ngabédakeunanan jeung "Kapuloan Virgin Amérika Sarikat".

Kapuloan Virgin Britania ngawengku pulo-pulo utamana (Tortola, Virgin Gorda, Anegada, jeung Jost Van Dyke), sareng sababaraha pulo leutik jeung kéi. Kira-kira 15 pulona didumukan. Ibu kotana, Road Town, aya di Tortola, pulona nu panggedéna. Total populasina kira-kira 22.000, nu mana kira-kira 18.000 aya di Tortola.

Géografi[édit | sunting sumber]

Peta Kapuloan Virgin Britania

Tambihannana ka 4 pulo utama (Tortola, Virgin Gorda, Anegada, jeung Jost Van Dyke), pulo nu lian kaasup:

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. http://web.archive.org/web/20100820130814/http://www.fco.gov.uk/en/travel-and-living-abroad/travel-advice-by-country/country-profile/north-central-america/british-virgin-islands/
  2. https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/vi.html

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan British Virgin Islands ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Kapuloan Virgin Britania di Wikivoyage

Citakan:English dialects by continent Citakan:English official language clickable map


Countries.png