Sint Eustatius

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sint Eustatius
Bandéra Sint Eustatius Lambang Sint Eustatius
Location of Sint Eustatius
Peta némbongkeun lokasi St. Eustatius (handap).
Ibu kota Oranjestad
17°29′N 62°59′W
Kota panggedéna Oranjestad
Basa resmi Basa Walanda, Basa Ingris[1]
Pamaréntah Tingali Pulitik Walanda
 -  Gubernur Létnan Gerald Berkel
Monarki konstitusional Bagian ti Walanda 
Aréa
 -  Total 21 km² 
8,1 mil² 
Populasi
 -  Sénsus 2006 3100 
 -  Kapadetan 147,6 /km² (karéngking salaku bagian ti A. W.)
56,93 /mil²
Mata uang Dolar AS (USD)
Zona wanci -4 (UTC-4)
TLD Internét .an[2], .nl
Kode telepon +599

Sint Eustatius, ogé kawanoh salaku Statia[3] (/ˈsteɪʃə/) atanapi Statius, nyaéta hiji pulo Karibia jeung hiji munisipalitas husus (resmina badan umum) ti Walanda.[4]

Sint Eustatius aya di Kapuloan Leeward beula kidul, bagian ti Hindia Kulon, tenggaraeun Kapuloan Virgin jeung kalér-kuloneun Saint Kitts jeung Névis, sarta tenggaraeun Saba, dina 17°30′N 62°58′W / 17.500°N 62.967°W / 17.500; -62.967. Ibu kota régionalna nyaéta Oranjestad.

Baheulana bagian ti Antillen Walanda, Sint Eustatius jadi munisipalitas husus nagara Walanda ti 10 Oktober 2010.[5]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Basa Inggris bisa dipaké dina hubungan jeung pamaréntah
    "Invoeringswet openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba" (dalam bahasa Dutch). wetten.nl. Diakses pada 1 Januari 2011. 
  2. Domain pikeun Antillen Walanda masih aktip sanggeus pameupeunsannana. Kode ISO 3166-1 alpha-2, BQ, dibentuk pikeun "Bonére, Sint Eustatius, Saba". ("ISO 3166-1 decoding table". International Organization for Standardization. Diakses pada 17 Désémber 2010. ) Hiji ccTLD Internét can dibentuk ku IANA, jeung teu kanyahoan upami badé dibuka pikeun pandaptaranna.
  3. Tuchman, Barbara W. The First Salute: A View of the American Revolution New York:Ballantine Books, 1988.
  4. (Basa Walanda) "Wet openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba
    (Law on the public bodies of Bonaire, Sint Eustatius and Saba)"
    . Dutch Government. Diakses pada 14 Oktober 2010.
     
  5. "Antillen opgeheven". NOS Nieuws. 18 Nopémber 2009. Diakses pada 10 Oktober 2010. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Sint Eustatius di Wikivoyage

Citakan:Island areas of the Netherlands Antilles


Countries.png