Montserrat

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Koordinat: 16°45′N 62°12′W / 16.750°N 62.200°W / 16.750; -62.200

Montserrat
Bandéra Montserrat Lambang Montserrat
Motto
"Each Endeavouring, All Achieving"
Lagu
"God Save the Queen"
Location of Montserrat
Ibu kota Plymouth (de jure) 1
Brades (de facto)
16°45′N 62°12′W
Basa resmi Basa Inggris
Grup étnis  Afrika Kulon, Mulatto Kréol, Britania, Irlandia[1]
Pamaréntah Téritori peuntas laut Britania (monarki konstitusional jeung depéndensi démokratik parleméntér)
 -  Raja/Ratu Elizabeth II
 -  Gubernur Adrian Davis
 -  Perdana Mentri Reuben Meade
Téritori peuntas laut Britania
 -  Kakawasaan Britania kawangun 1632 
Aréa
 -  Total 102 km² (ka-219)
39 mil² 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Perkiraan  2008 5.879 (ka-218)
 -  Kapadetan 44 /km² (ka-153)
114 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2002
 -  Total $99 yuta (teu karéngking)
 -  Per kapita $3.400 (teu karéngking)
Mata uang Dolar Karibia Wétan (XCD)
Zona wanci (UTC−4)
TLD Internét .ms
Kode telepon +1-664
1 Dikosongkeun dina 1997 ku lantaran érupsi gunung. Wangunan pamaréntah ayeuna aya di Brades, nyieunanna ibu kota de facto.
2 Kira-kira 8.000 pangungsi angkta ti pulo ieu ku lantaran mimitina deui aktivitas vulkanis dina Juli 1995; sautik nu geus mulih deui.
Peta topografis Montserrat némbongkeun daérah nu teu kaasup jeung bandara nu anyar. Jalan jeung padumukan di daérah nu teu kaasup kalobaannana geus ancur.

Montserrat nyaéta hiji téritori peuntas latu Britania nu aya di Kapuloan Leeward, bagian ti Antillen Leutik di Hindia Kulon. Pulona ukuranna kira-kira 16 km (9.9 mi) panjangna sarta 11 km (6.8 mi) lébarna, méré gurat basisir 40 kilometres (25 mi).[2] Ibu kotana, Plymouth, ancur sarta dua per tilu populasi pulo kapaksa ngungsi ku lantaran érupsi Gunung Soufriere Hills saprak 18 Juli 1995.[3]

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. "Irish Heritage", History, Visit Montserrat 
  2. "Montserrat", World Factbook, CIA, 19 Séptémber 2006, diakses pada 1 Oktober 2006 
  3. Volcano Observatory, Montserrat, diakses pada 2 Oktober 2006 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Montserrat ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Montserrat di Wikivoyage

Citakan:Montserrat topics

Citakan:Depéndnsi Britania Citakan:English official language clickable map


Countries.png