Laut Karibia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Laut Karibia

Laut Karibia nyaéta hiji sagara tropis nyabeulahan jeung Samudra Atlantik sarta tenggara Teluk Méksiko. Sagara ieu ngawengku sakumna lémpéngan Karibia sarta di kidul diwatesan ku Vénézuéla, Kolombia, sarta Panama, di kulon diwatesan ku Kosta Rika, Nikaragua, Honduras, Guatemala, Belize, sarta ujung Yucatán Méksiko, di kalér ku kapuloan Antilles Badag, Kuba, Hispaniola, Jamaika, jeung Puerto Riko, sarta di wétan ku Antilles Leutik.

Sagara Karibia nyaéta salah sahiji sagara pangbadagna sarta ngabogaan lega wewengkon kira-kira 2.754.000 km² (1.063.000 mil pasagi). Titik pangjerona sagara ieu téh Palung Cayman, antara Kuba jeung Jamaika, nu jerona 7.500m (250.000 suku) di handapeun beungeut sagara.

Sakumna wewengkon Laut Karibia, utamana pulo-pulona, dipikawanoh minangka Karibia.