Sagara

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Srangéngé luhureun laut

Sagara atawa laut hartina bagian beungeut marcapada anu dieusi ku cai asin nu nyambung ka samudra, tapi bisa ogé mangrupa talaga nu lega pisan, biasana asin, nu teu nyambung ka samudra, kawas Laut Kaspia jeung Laut Paéh.

Daptar sagara, dibagi dumasar samudrana[édit | sunting sumber]

Samudra Pasifik[édit | sunting sumber]

Samudra Atlantik[édit | sunting sumber]

Gunung Rinjani ditempo ti Gili Trawangan.

Samudra Indonésia[édit | sunting sumber]

Laut Arktik[édit | sunting sumber]

Samudra Kidul[édit | sunting sumber]

Sagara-talaga[édit | sunting sumber]

Sagara ékstraterestrial[édit | sunting sumber]

Élmu[édit | sunting sumber]

Istilah "laut" ogé dilarapkeun dina fisika kuantum: laut Dirac nyaéta interprétasi bentuk énérgi négatif nu ngeusian vakum.

Baca ogé[édit | sunting sumber]