Laut Beureum

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Laut Beureum
Laut Beureum -
Koordinat 22°N 38°E / 22, 38Koordinat: 22°N 38°E / 22, 38
Panjang maks. 2.250 km (1,400 mi)
Lébar maks. 355 km (221 mi)
Aréa paroman 438.000 km² (169,000 mil²)
Rarata jero 490 m (1,600 ft)
Maksimal jero 2.211 m (7,250 ft)
Volume cai 233.000 km3 (56,000 mil kubik)
Video ieu midangkeun bagian tenggara Laut Tengah sarta teras ka Laut Beureum. Dicandak ku pagawé Ekspedisi 29 ti ISS.
Tihama basisireun Laut Beureum deukeutna Khaukha, Yaman

Laut Beureum nyaéta hiji inlét wewengkon cai ti Samudra Hindia, aya antara Afrika jeung Asia. Sambunganna ka Samudra Hindia aya di kidul liwat Selat Babul Mandib jeung Teluk Aden. Di kalér, aya Semenanjung Sinai, Teluk Aqaba, jeung Teluk Suéz (ngarah ka Terusan Suéz). Legana Laut Beureum kira-kira 438.000 km² (169.100 mi²).[1][2] Panjangna kira-kira 2250 km (1398 mi) sarta lébarna bisa nepi ka kira-kira 355 km (220,6 mi).

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. "The Red Sea". Diakses pada 6 Januari 2009. 
  2. "Red Sea" (PDF). Diakses pada 6 Januari 2009. 

Bacaan salajengna[édit | sunting sumber]

  • Hamblin, W. Kenneth (1998). Earth's Dynamic Systems, 8th, Upper Saddle River: Prentice-Hall..

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Laut Beureum ku jalan nyungsi proyék sawargina Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Laut Beureum di Wikivoyage

Citakan:List of seas


Gnome-globe.svg