Laut Jepang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sea of Japan
Map showing the location of the Sea of Japan.
Map showing the location of the Sea of Japan.
Japanese name
Kanji 日本海
Hiragana にほんかい
Hepburn Nihonkai
Basa Inggris: Japan Sea
North Korean name
Chosŏn'gŭl 조선동해
McCune-Reischauer Chosŏn Tonghae
Revised Romanization Joseon Donghae
Basa Inggris: Korea East Sea
South Korean name
Hangul 동해
Revised Romanization Donghae
McCune-Reischauer Tonghae
Basa Inggris: East Sea
Russian name
Cyrillic Япо́нское мо́ре
Romanization Yapónskoje móre
Basa Inggris: Japanese Sea

Laut Jepang nyaeta marginal sea di beulah kulon Pacific Ocean, diwatesan ku Jepang, Korea jeung Russia sarta nujul ka Korea disebut East Sea. Saperti Mediterranean Sea, ampir taya tide sabab nu meh ampir katutup.[1]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. "Tides in Marginal, Semi-Enclosed and Coastal Seas - Part I: Sea Surface Height". ERC-Stennis at Mississippi State University. Diakses pada 2 Pébruari 2007. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Commonscat-inline Citakan:Wiktionary-inline

Koordinat: 39°34′55″N, 134°34′11″E