Samudra Hindia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Samudra Hindia

Samudra Hindia, Samudra Indonesia atawa Samudra India Nyaéta kumplulan cai panglobana katilu di dunya, legana kira-kira 20% beungeut cai di bumi[1]. Du kalér kawates ku bagian kidul Asia, di kulon ku Jazirah Arab jeung Afrika; di wétan ku Semenanjung Malays, Sumatra, Jawa, Kapuloan Sunda Kecil, jeung Australia; di kidul ku Antartika. Ieu samudra téh dipisakeun jeung Samudra Atlantik ku 20° timur méridian, jeung Samudra Pasifik ku 147° timur méridian. Samudra Hindia atawa Samudra Indoa nyaéa hiji-hijina samudra anu maké ngaran nagara nyaéta India [2][3][4][5].

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. The Indian Ocean and the Superpowers. Routledge. 1986. ISBN 0709942419, 9780709942412.
  2. Harper, Douglas. "Online Etymology Dictionary". Online Etymology Dictionary. Diakses pada 18 Januari 2011. 
  3. Indo-American relations : foreign policy orientations and perspectives of P.V. Narasimha Rao and Bill Clinton By Anand Mathur; Page 138 "India occupies the central position in the Indian- Ocean region that is why the Ocean was named after India"
  4. Politics of the Indian Ocean region: the balances of power By Ferenc Albert Váli; Page 25
  5. Geography Of India For Civil Ser Exam By Hussain; Page 12-251; "INDIA AND THE GEO-POLITICS OF THE INDIAN OCEAN"(16-33)


Nulis.jpg