Kapuloan Kayman

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Cayman Islands
Kapuloan Kayman
Bandéra Kapuloan Kayman Lambang Kapuloan Kayman
Motto
"He hath founded it upon the seas"
Lagu
God Save the Queen (resmi)
Lagu Nasional: "Beloved Isle Cayman"
Location of Kapuloan Kayman
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
George Town
19°20′N 81°24′W
Grup étnis  40% Afro-Eropa, 20% Eropa, 20% Afrika, 20% nu lian[1]
Démonim Caymanian
Pamaréntah Téritori peuntas laut Britania (monarki konstitusional jeung depéndensi démokratik parleméntér)
 -  Raja/Ratu Elizabeth II
 -  Gubernur Helen Kilpatrick
 -  Perdana Mentri McKeeva Bush
Ngadeg
 -  Téritori peuntas laut Britania 1962 
 -  KOnstitusi nu ayeuna 6 Nopémber 2009 
Aréa
 -  Total 264 km² (ka-206)
102 mil² 
 -  Cai (%) 1,6
Populasi
 -  Perkiraan  sénsus 2010 54.878 (ka-209)
 -  Kapadetan 212[2] /km² (ka-57)
549 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2008
 -  Total $2,25 milyar 
 -  Per kapita $43.800 
GDP (nominal) Perkiraan 2010
 -  Total $2,25 milyar (ka-158)
 -  Per kapita $47.000 (ka-10)
Mata uang Dolar Kapuloan Kayman (KYD)
Zona wanci (UTC-5)
 -  Usum panas (DST) teu kaobsérvasi (UTC-5)
TLD Internét .ky
Kode telepon +1-345

Kapuloan Kayman {Basa Inggris: Cayman Islands) nyaéta hiji tértori peuntas laut Britania nu aya di Laut Karibia beulah kulon. Wewengkon ieu ngawengku 3 pulo (Kayman Gedé, Kayman Brac, jeung Kayman Leutik), aya di kiduleun Kuba jeung kalér-kuloneun Jamaika.

Catetan jeung rujukan[édit | sunting sumber]

  1. "Background Note: Cayman Islands". State.gov. 18 Pébruari 2011. Diakses pada 31 Juli 2011. 
  2. "Commonwealth Secretariat - Cayman Islands". Thecommonwealth.org. Diakses pada 31 Juli 2011. 
  • Alfredo Zayas y Alfonso, (1914). Lexografía Antillana, El Siglo XX Press, Havana.
  • "History of the Cayman Islands". Caribbean Magazine. Diakses pada 1 Juli 2010. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Cayman Islands ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Kapuloan Kayman di Wikivoyage

Citakan:Cayman Islands topics

Citakan:English dialects by continent Citakan:English official language clickable map


Countries.png