Saint Vincent jeung Grénadin

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Saint Vincent and the Grenadines
Saint Vincent jeung Grénadin
Bandéra Saint Vincent jeung Grénadin Lambang Saint Vincent jeung Grénadin
Motto
Pax et justitia
Lagu
"Saint Vincent Land so Beautiful"
Location of Saint Vincent jeung Grénadin
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Kingstown
13°10′N 61°14′W
Basa resmi Basa Inggris
Démonim Vincentian
Pamaréntah Démokrasi parleméntér jeung monarki konstitusional
 -  Raja/Ratu Elizabeth II
 -  Gubernur Jéndral Sir Frederick Ballantyne
 -  Perdana Mentri Ralph Gonsalves
Kamerdikaan
 -  ti Britania Raya 27 Oktober 1979 
Aréa
 -  Total 389 km² (ka-198)
150 mil² 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Perkiraan  2008 120.000 (ka-182)
 -  Kapadetan 307 /km² (ka-39)
792 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2009
 -  Total $1,069 milyar[1] 
 -  Per kapita $9.976[1] 
GDP (nominal) Perkiraan 2009
 -  Total $567 yuta[1] 
 -  Per kapita $5.291[1] 
HDI (2007) Green Arrow Up Darker.svg 0,772 (sedeng) (ka-91)
Mata uang Dolar Karibia Wétan (XCD)
Zona wanci (UTC-4)
TLD Internét .vc
Kode telepon +1-784

Saint Vincent jeung Grénadin (Basa Inggris: Saint Vincent and the Grenadines) nyaéta hiji nagara kapuloan di Antillen Leutik. Nagara ieu legana 389-km² (150 mil²) kawangun ti pulo Saint Vincent jeung bagian kalér (2 per 3) kapuloan Grénadin, nu mana mangrupa hiji rantéy pulo-pulo leutik kiduleun pulo Saint Vincent nepi ka Grénada. Ka kalérna Saint Vincent aya Saint Lucia, ka wétanna aya Barbados. Ibu kota nagara ieu nyaéta Kingstown. Nagara ieu miboga sajarah panjajahan ku Perancis jeung Britania jeung ayeuna minangka bagian ti Organisasi Nagra Karibia Wétan, CARICOM, Pasamakmuran Bangsa-Bangsa, jeung Pasakutuan Bolivar pikeun Amérika.

Babagian administratif[édit | sunting sumber]

Administratifna, Saint Vincent jeung Grénadin dibagi kana 6 kagaréjaan. 5 aya di Saint Vincent, nu ka-6 ngawengkuan kapuloan Grénadin. Kingstown aya di Saint George.

Kagaréjaan Aréa (km²) Populasi (2000) Ibu kota Kapadetan(km²)
Charlotte 149 38.000 Georgetown 255,03/km²
Grénadin 43 9.200 Port Elizabeth 213,95/km²
Saint Andrew 29 6.700 Layou 231,03/km²
Saint David 80 6.700 Chateaubelair 83,75/km²
Saint George 52 52.400 Kingstown 1007,69/km²
Saint Patrick 37 5.800 Barrouallie 156,76/km²

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

  1. a b c d "Saint Vincent and the Grenadines". International Monetary Fund. Diakses pada 21 April 2010. 

Bacaan salajengna[édit | sunting sumber]

  • Bobrow, Jill & Jinkins, Dana. 1985. St. Vincent and the Grenadines. 4th Edition Revised and Updated, Concepts Publishing Co., Waitsfield, Vermont, 1993.
  • CIA Factbook entry
  • Gonsalves, Ralph E. 1994. History and the Future: A Caribbean Perspective. Quik-Print, Kingstown, St. Vincent.
  • US Dept of State Profile
  • Williams, Eric. 1964. British Historians and the West Indies, Port-of-Spain.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Saint Vincent jeung Grénadin ku jalan nyungsi proyék sawargina Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity
Pamaréntah
Informasi umum

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Saint Vincent jeung Grénadin di Wikivoyage

Nu lian


Gnome-globe.svg Géografi lokal
Kaanggotaan internasional

Citakan:Commonwealth realms

Citakan:English official language clickable map


Countries.png