Tibét

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Bahasa Tibet: བོད་རང་སྐྱོང་ལྗོངས་
Bod-rang-skyong-ljongs
Bahasa Tionghoa: 西藏自治区
Xīzàng Zìzhìqū
Singketan: 藏 (pinyin: Zàng)
Tibet ditandaan di peta ieu
Asal ngaran -
Tipe administrasi Daerah otonomi
Ibu kota Lhasa
Kota panggedéna Lhasa
Sekretaris PKT Yang Chuantang
Gubernur Jampa Phuntsok
Aréa 1,228,400 km² (ka-2)
Populasi (Taun)
 - Kapadetan
2,740,000 (ka-31)
2.2/km² (ka-31)
PDB (2004)
 - per kapita
CNY 21.15 billion (ka-31)
CNY 7720 (ka-25)
Séké-sélér utama (2000) Tibét - 93%
Han - 6%
Hui - 0.3%
Monpa - 0.3%
Jumlah kota 7
Jumlah kabupatén 73
Jumlah kacamatan
(31 Désémber 2004)
692
ISO 3166-2 CN-54
Situs wéb resmi:
Istana Potala
Bandéra Tibet nu dimikawanohkeun ku Dalai Lama ka-13 dina taun 1912. Dianggo nalika pamaréntahan samentawis Tibét di Dharamsala, bandéra ieu dilarang di Cina sabab dianggap simbol séparatisme

Tibét (basa Tibét: བོད་, Bod, dilafalkeun dumasar kana dialék Lhasa; Hanzi : 西藏, pinyin: Xizang) mangrupakeun propinsi ti Républik Rahayat Cina, nu mangrupa Wewengkon Otonomi Husus RRC. Tepung wates jeung Nepal, Bhutan, sareng India sarta Xinjiang, Qinghai, jeung Sichuan di Cina. Mayoritas padumukna nya éta pangagem agama Buddha, kalawan Lhasa salaku ibu kotana.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]


Gnome-home.svg