Oman

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
سلطنة عُمان
Saltanat Uman
Bandéra Oman Lambang Oman
Motto
Lagu
Nashid as-Salaam as-Sultani
Location of Oman
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Muskat
Basa resmi Arab
Pamaréntah Monarki
 -  Sultan Qaboos bin Said Al Said
Kamerdékaan
 -  Ti Portugal 1650 
Aréa
 -  Total 212.460 km² (84)
 mil² 
Populasi
 -  Perkiraan  2005 3.001.583 (132)
 -  Kapadetan 14 /km² (167)
 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2005
 -  Total US$37,2 miliar (82)
 -  Per kapita US$15.649 (44)
Mata uang Rial (OMR)
Zona wanci (UTC+4)
 -  Usum panas (DST)  (UTC+4)
TLD Internét .om
Kode telepon +968

Kasultanan Oman mangrupakeun hiji nagara di Jazirah Arab bagian kidul-wétan, Asia bagian kidul-kulon. Oman tepung wates jeung Uni Émirat Arab di kalér-kulon, Arab Saudi di kulon, jeung Yaman di kidul-kulon.

Kira-kira 98,8% populasi Oman pangagem agama Islam. Sultanna ayeuna nyaéta Qaboos bin Said Al Said nu nyingkirkeun bapana sorangan, Said bin Taimur, nu maréntah ti 1932 nepi ka 23 Juli 1970. Lega wewengkon Oman leuwih kirang saparo lega Pulo Sumatra.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu luar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Oman di Wikivoyage





Gnome-globe.svg