Wétan Tengah Raya

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
██ Panjabaran Wétan Tengah umum ██ Panjabaran ku G8 kana Wétan Tengah Raya ██ Wewengkon nu kadang dihubungkeun jeung Wétan Tengah (hubungan sosio-pulitis)

Wétan Tengah Raya nyaéta hiji sesebutan pulitis nu dijieun ku pamaréntahan[1] Présidén AS, George W. Bush pikeun ngalompokkeun raloba nagara, ngawengkuan Dunya Muslim, hususna Iran, Turki, Apganistan, jeung Pakistan.[2] Raloba nagara Afrika Kalér jeung Asia Tengah kadang diasupkeun ogé. Wétan Tengah Raya kadang ogé disebut "Wétan Tengah Anyar",[3]

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Haeri, Safa, "Concocting a 'Greater Middle East' brew", Asia Times, 2004-03-03. Disalin 2008-08-21.
  2. Ottaway, Marina & Carothers, Thomas (2004-03-29), The Greater Middle East Initiative: Off to a False Start, Policy Brief, Carnegie Endowment for International Peace, 29, Pages 1-7
  3. Nazemroaya, Mahdi Darius (2006-11-18). "Plans for Redrawing the Middle East: The Project for a “New Middle East”". Global Research. Diakses pada 21 Agustus 2008. 
Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Gnome-globe.svg