Asia Tengah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Peta Asia Tengah nu nuduhkeun tilu kamungkinan watesna
Perenah Asia Tengah di dunya

Asia Tengah nyaeta hiji wewengkon singkur di Asia. Sanajan aya mangrupa-rupa definisi ngeunaan komposisi pastina, euweuh hiji definisi oge nu bisa ditarima sacara universal. Sanajan henteu pasti watesna, Asia Tengah boga sababaraha pasipatan penting. Asia Tengah dumasar sajarahna geus patali jeung jalma-jalmana nu nomad katut ayana Jalur Sutra. Hasilna, Asia Tengah geus meta minangka jalan keur ngaliwatna jalma, barang, jeung ide antara Eropa, Asia Kulon, Asia Kidul, jeung Asia Wétan. Kadang-kadang katelah oge Asia Jero, nu aya dina sajeroeun buana nu leuwih gede nyaeta Erasia.

Tempo oge[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]