Wétan Tengah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Wewengkon Wétan Tengah dumasar définisi umum (héjo kolot) jeung dumasar définisi G8 (héjo ngora).

Wétan Tengah mangrupakeun hiji daérah nu pulitisna jeung budayana mah mangrupakeun bagian ti buana Asia, atawa Afrika-Eurasia. Puseur ti daérah ieu nya étaq daratan di antara Laut Tengah jeung Teluk Pérsia sarta daérah nu manjang ti Anatolia, Jazirah Arab, jeung Samenanjung Sinai. Kadang disebutkan ogé aréa éta ngawengku daérah ti Afrika Kalér di beulah kulon nepi ka Pakistan di beulah wétan jeung Kaukasus jeung/atawa Asia Tengah di beulah kalér.

Wates[édit | sunting sumber]

Istilah 'Wétan Tengah' ngarah ka daérah budaya, jadi teu miboga wates katangtu. Définisi nu umum dipaké nya éta daérah nu diwangun ti: Bahrain, Siprus, Mesir, Turki, Iran (Pérsia), Irak, Paléstina, Yordania, Kuwait, Libanon, Oman, Qatar, Arab Saudi, Suriah, Uni Émirat Arab, jeung Yaman.

Umumna nu disebut Wétan Tengah harpiah mangrupakeun daérah-daérah nagara ieu:

Peta nunjukkeun nagara-nagara nu dipercaya salaku bagian ti Wétan Tengah

Lalu negara-negara Afrika Utara juga diikutsertakan:

Nagara-nagara ieu kadang ogé dipilukeun:

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca



Gnome-globe.svg