Uni Émirat Arab

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
الإمارات العربيّة المتّحدة
Al-Imārāt al-‘Arabīyah al-Muttahidah
Bandéra Uni Émirat Arab Lambang Uni Émirat Arab
Motto
Lagu
Tahiat Alalam
Location of Uni Émirat Arab
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Abu Dhabi
Basa resmi Arab
Pamaréntah Monarki konstitusional
 -  Présidén Syéikh Khalifa bin Zayed Al Nahayan
 -  Perdana Menteri Syéikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum
Kamerdékaan
Aréa
 -  Total 82.880 km² (115)
 mil² 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Perkiraan  2005 2.563.212 (136)
 -  Sénsus -
 -  Kapadetan 30 /km² (141)
 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2005
 -  Total US$103,5 miliar (56)
 -  Per kapita US$23.818 (30)
Mata uang Dirham (AED)
Zona wanci (UTC+4)
 -  Usum panas (DST)  (UTC+4)
TLD Internét .ae
Kode telepon +971

Uni Émirat Arab (disingket UEA) (basa Inggris: United Arab Emirates) mangrupakeun hiji nagara himpunan ti tujuh émirat. Tujuh émiratna nyaéta: Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah, jeung Umm al-Qaiwain. Nagara ieu aya dina basisir Teluk Pérsia.


Gnome-globe.svg