Uganda

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Republic of Uganda
Jamhuri ya Uganda
Républk Uganda
Bandéra Uganda Lambang Uganda
Motto
For God and My Country
Lagu
"Oh Uganda, Land of Beauty"
Location of Uganda
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Kampala
Basa resmi Basa Inggris[1]
Basa Swahili
Démonim Ugandan
Pamaréntah Sistim partéy dominan
 -  Présidén Yoweri Museveni
 -  Perdana Mentri Amama Mbabazi
Kamerdikaan
 -  ti Britania Raya 9 Oktober 1962 
Aréa
 -  Total 236.040 km² (ka-81)
91.136 mil² 
 -  Cai (%) 15,39
Populasi
 -  Perkiraan  2009 32.369.558[2] (ka-37)
 -  Sénsus 2002 24.227.297 
 -  Kapadetan 137,1 /km² (ka-80)
355,2 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2010
 -  Total $42,194 milyar[3] 
 -  Per kapita $1.226[3] 
GDP (nominal) Perkiraan 2010
 -  Total $17,703 milyar[3] 
 -  Per kapita $514[3] 
Gini? (1998) 43 (sedeng
HDI (2010) Green Arrow Up Darker.svg 0,422 (handap) (ka-143)
Mata uang Shilling Uganda (UGX)
Zona wanci EAT (UTC+3)
 -  Usum panas (DST) teu kaobsérvasi (UTC+3)
TLD Internét .ug
Kode telepon +2561

1 006 ti Kénya jeung Tanzania.

Koordinat: 1°17′N 32°23′E / 1.28, 32.39

Pasisian Kampala

Uganda, resmina Républik Uganda, nyaéta hiji nagara nu dilingkung di Afrika Wétan. Uganda katelah ogé salaku "Mutiara Afrika". Nagara ieu wawatesan jeung Kénya di wétan, Sudan Kidul di kalér, Républik Démokratik Kongo di kulon, Rwanda di kidul-kulon, sarta Tanzania di kidul. Bagian kidul ti nagara ieu ngawengku sabagian Dano Victoria, nu mana dibagi ogé jeung Kénya sarta Tanzania.

Distrik, county, jeung karajaan[édit | sunting sumber]

Artikel utama: Distrik di Uganda, County di Uganda, Sub-county di Uganda

Uganda dibagi kana distrik-distrik, nyumebar dina 4 région: Kalér, Wétan, Tengah (Karajaan Buganda), jeung Kulon. Distrik-distrikna teras dibagi kana county. Kiwari aya leuwih ti 100 distrik.[4] Saban distrik dibagi kana sub-distrik, county, sub-county, kagaréjaan, jeung désa.

Bareng jeung adminstrasi nagara, 6 karajaan Bantu tradisional tetep aya, miboga sababaraha otonomi. Karajaan-karajaanna nyaéta Toro, Ankole, Busoga, Bunyoro, Buganda, jeung Rwenzururu.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. "Uganda: Society" in Library of Congress . Retrieved 29 June 2009.
  2. Central Intelligence Agency (2009). "Uganda". The World Factbook. Diakses pada 23 Januari 2010. 
  3. a b c d "Uganda". International Monetary Fund. Diakses pada 21 April 2010. 
  4. "Can Uganda’s economy support more districts?", New Vision, 8 Agustus 2005

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Uganda ku jalan nyungsi proyék sawargina Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Uganda di Wikivoyage

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Uganda di Wikivoyage

Citakan:Uganda topics Citakan:Districts of Uganda



Countries.png