Depéndensi Ross

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Ross Dependency
Depéndensi Ross
Bandéra Depéndensi Ross
Location of Depéndensi Ross
Markas utama Markas Scott (SA)a
Stasion McMurdo (AS)b
Pamaréntah -
Depéndensi Selandia Anyar
 -  Klaim Britania dipasihan ka Gubernur Jéndral Selandia Anyar 1923 
Aréa
 -  Total 450.000 km² 
174.000 mil² 
Populasi
 -  Perkiraan  Usuman 10 nepi ka 80c
200 nepi ka 1.000d
85 nepi ka 200e
0 nepi ka 90f 
Mata uang Dolar Selandia Anyar (NZD)
Zona wanci NZST (UTC+12)
 -  Usum panas (DST) NZDT (UTC+13)
(Séptémber nepi ka April)
TLD Internét .nz, .aq
Kode telepon +64 2409
a Selandia Anyar
b Amérika Sarikat
c Markas Scott
d Stasion McMurdo
e Stasion Kutub Kidul Amundsen-Scott
f Stasion Zucchelli

Depéndensi Ross (Basa Inggris: Ross Dependency) nyaéta hiji wewengkon di Antartika. Wewengkonna malang antawis 160° imbit wétan nepi ka 150° imbit kulon, antawis Kutub Kidul jeung 60° lintang kidul. Depéndensi ieu dingaranan dumasar kana nami Sir James Clark Ross, nu manggihan Laut Ross, sarta ngawengku bagian ti Daratan Victoria, sarta kalobaannana bagian ti Lemah És Ross. Pulo Ross, Kapuloan Balleny, sarta Pulo Scott ogé mangrupa bagian ti Depéndensi, ogé jeung Pulo Roosevelt.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan

Koordinat: 75°00′S 175°00′W / -75, -175

Citakan:Administrative divisions of New Zealand Citakan:Realm of New Zealand Citakan:Antarctica navbox


Countries.png
LocationAntarctica.png