Antartika Argéntina

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Antartika Argéntina
Antártida Argentina
Peta Antartika Argéntina saprak 1950, basis Orcadas nyaéta ti 1904.
Peta Antartika Argéntina saprak 1950, basis Orcadas nyaéta ti 1904.
Flag of Antartika Argéntina
Flag
Coat of arms of Antartika Argéntina
Coat of arms
Lokasina di Antartika
Lokasina di Antartika
Nagara Argéntina
Propinsi Propinsi Tierra del Fuego
Founded by José María Sobral
Aréa
 • Total 965,597 km2 (372,819 sq mi)
Populasi
 • Total 300
 • Dénsitas 0.00.031/km2 (0.00.080/sq mi)

Antartika Argéntina (basa Spanyol: Antártida Argentina) nyaéta hiji bagian di Antartika nu diklaim ku Argéntina salaku bagian ti wewengkon nasionalna. Wewengkon Antartika Argéntina ngawengku Samenanjung Antartika jeung hiji bagian sagitilu nepi ka Kutub Kidul. Wewengkon ieu diwatesan ku 25° jeung 74° imbit kulon, sareng 60° lintang kidul.[1] Administratifna, Antartika Argéntina mangrupa hiji departemén ti propinsi Tierra del Fuego, Antartika, jeung Kapuloan Atlantik Kidul. Otoritas propinsi kadudukanna aya di Ushuaia. Gubernur sacara taunan nunjuk délégasina pikeun région Antartika.

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Beck, Peter J. (1986). The international politics of Antarctica, Routledge.

Bibliograpi[édit | sunting sumber]

  • Menutti, Adela, Menutti, María (1980). Geografía Argentina y Universal (in Spanish), Buenos Aires: Edil.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan

Koordinat: 75°00′S 49°30′W / 75.000°S 49.500°W / -75.000; -49.500

Citakan:Territorial disputes involving Argentina Citakan:Antarctica navbox