Antartika Argéntina

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Antartika Argéntina
Antártida Argentina
Peta Antartika Argéntina saprak 1950, basis Orcadas nyaéta ti 1904.

Bandéra

Lambang
Lokasina di Antartika
Nagara Argéntina
Propinsi Propinsi Tierra del Fuego
Pawangun José María Sobral
Aréa
 - Total 965.597 km2
Populasi
 - Total 300
 Kapadetan 0/km²

Antartika Argéntina (basa Spanyol: Antártida Argentina) nyaéta hiji bagian di Antartika nu diklaim ku Argéntina salaku bagian ti wewengkon nasionalna. Wewengkon Antartika Argéntina ngawengku Samenanjung Antartika jeung hiji bagian sagitilu nepi ka Kutub Kidul. Wewengkon ieu diwatesan ku 25° jeung 74° imbit kulon, sareng 60° lintang kidul.[1] Administratifna, Antartika Argéntina mangrupa hiji departemén ti propinsi Tierra del Fuego, Antartika, jeung Kapuloan Atlantik Kidul. Otoritas propinsi kadudukanna aya di Ushuaia. Gubernur sacara taunan nunjuk délégasina pikeun région Antartika.

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Beck, Peter J. (1986). The international politics of Antarctica, Routledge.

Bibliograpi[édit | sunting sumber]

  • Menutti, Adela, Menutti, María (1980). Geografía Argentina y Universal (in Spanish), Buenos Aires: Edil.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan

Koordinat: 75°00′S 49°30′W / 75.000°S 49.500°W / -75.000; -49.500

Citakan:Territorial disputes involving Argentina Citakan:Antarctica navbox