Wewengkon Antartika Britania

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
British Antarctic Territory
Wewengkon Antartika Britania
Bandéra Wewengkon Antartika Britania Lambang Wewengkon Antartika Britania
Motto
Research and discovery
Lagu
God save the Queen
Location of Wewengkon Antartika Britania
Ibu kota Rothera (Markas utama)
London (lokasi administrasi/Komisionér)
Basa Inggris (de facto)
Pamaréntah Tériroi peuntas laut Britania
 -  Raja/Ratu Elizabeth II
 -  Komisionér Colin Roberts
 -  Députi Komisionér Jane Rumble
 -  Administrator Rob Bowman
Ngadeg
 -  Diklaim 1908 
Aréa
 -  Total 1709400 km² 
mil² 
Mata uang Pound Sterling (GBP)
TLD Internét .aq

Wewengkon Antartika Britania (Basa Inggris: British Antarctic Territory; BAT) nyaéta hiji bagian ti Antartika nu diklaim ku Britania Raya salaku salasahiji téritori peuntas lautna. Wewengkon ieu ngawengku daérah kiduleun 60° lintang kidul jeung antawis 20° imbit kulon jeung 80 imbit kulon. Wewengkon ieu patumpuk-tumpuk jeung klaim Antartika Argéntina (Antartika Argéntina) jeung Chili (Propinsi Antártica Chilena).

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Catetan suku[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan

Citakan:Antarctica navbox


LocationAntarctica.png


Koordinat: 75°00′S 50°00′W / -75, -50