Guernsey

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Bailiwick Guernsey
Bailliage de Guernesey
Bandéra Guernsey Lambang Guernsey
Lagu
"God Save the Queen" (resmi)
"Sarnia Cherie" (resmi pikeun kaperluan basa pabédaan lagu kabanngsaan dibutuhkeun)
Location of Guernsey
Lokasi Guernsey
Ibu kota Saint Peter Port (Saint Pierre Port)
49°27′N 2°33′W
Basa resmi Inggris (utama)
Prancis (législatif)
Basa régional Guernésiais, Sercquiais (Auregnais punah)[1]
Grup étnis  utamina étnik Eropa kalér
Pamaréntah Depéndensi Makuta Britania
 -  Adipati Ratu Elizabeth II, Adipati Normandia
 -  Gubernur Létnan Peter Walker
 -  Bailiff Sir Geoffrey Rowland
 -  Mentri Pupuhu Députi Lyndon Trott
Depéndensi Makuta Britania
 -  Pamisahan ti daratan utama Normandia...
1204 
 -  Kamerdikaan
ti Jérman Nazi

9 Méi 1945 
Aréa
 -  Total 78 km² (ka-223)
30,1 mil² 
 -  Cai (%) 0
Populasi
 -  Perkiraan  Juli 2007 65.573 (ka-197)
 -  Kapadetan 836,3 /km² (ka-121)
2.166 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2003
 -  Total $2,59 milyar (ka-176)
 -  Per kapita $40.000 (ka-102)
Mata uang Pound sterling3 (GBP)
Zona wanci GMT
 -  Usum panas (DST)  (UTC+1)
TLD Internét .gg
Kode telepon +44 spec.
+44-1481
     (kabel darat)
+44-7781
     (Cable and Wireless Guernsey)
+44-7839
     (Guernsey Airtel Limited jeung Cable and Wireless Guernsey)
+44-7911
     (Wave Telecom jeung 24 Seven Communications)
1 Tingkatan dumasar kana kapadetan populasi Kapuloan Channel kaasup Jersey.
2 Pakiraan 2003.
3 Guernsey nyitak koin jeung uang sterling manéhna sorangan (tempo Pound Guernsey).

Guernsey, resmina Bailiwick of Guernsey; Basa Prancis: Bailliage de Guernesey, mangrupakeun hiji depéndensi Makuta Britania di Selat Inggris deukeut basisir Normandia.

Salian ti pulo Guernsey, Bailiwick Guernsey ogé ngawengku pulo Alderney, Sark, Herm, Jethou, Brecqhou, Burhou, jeung pulo-pulo leutik nu lian. Bailiwick Guernsey bareng jeung Bailiwick Jersey ngawangun Kapuloan Channel.

Sanajan patahananna mangrupakeun tanggung jawab Britania Raya,[2] Bailiwick Guernsey sanés bagian ti Britania Raya; bailiwick ieu sanés bagian Uni Éropa.

Réferénsi[édit | sunting sumber]

  1. The Language of Auregny, Le Maistre, Jersey/Alderney 1982
  2. Darryl Mark Ogier (2005). The government and law of Guernsey, States of Guernsey. URL accessed 2 November 2011.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]




Countries.png