Kapuloan Turks jeung Kaikos

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Turks and Caicos Islands
Kapuloan Turks jeung Kaikos
Bandéra Turks and Caicos Islands Lambang Turks and Caicos Islands
Motto
Beautiful By Nature, Clean By Choice
Lagu
"God Save the Queen"
Location of Turks and Caicos Islands
Location of Turks and Caicos Islands
Ibu kota Cockburn Town
Kota panggedéna Providenciales
Basa resmi Basa Inggris
Grup étnis  Hideung 90%, Campuran, Éropa, atanapi Amerika Kaler 10%
Démonim Turks and Caicos Islander
Pamaréntah Téritori peuntas laut Britania (pamaréntahan sorangan ayeuna katunda)
 -  Raja/Ratu Elizabeth II
 -  Gubernur Ric Todd [1][2]
Aréa
 -  Total 430 km² (ka-199)
193 mil² 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Perkiraan  2010 44.819[3] (?)
 -  Kapadetan 104 /km² 
233 /mil²
HDI (-) 0,930 (-) (-)
Mata uang Dolar AS (USD)
Zona wanci UTC-5
TLD Internét .tc
Kode telepon +1-649

Koordinat: 21°30′18″N 71°45′14″W / 21.505°N 71.754°W / 21.505; -71.754 Kapuloan Turks and Kaikos (Basa Inggris: Turks and Caicos Islands disingget TCI) nyaéta hiji téritori peuntas laut Britania jeung wewengkon peuntas laut Uni Éropa nu ngawengku 2 grup kapuloan tropis di Karibia (Kapuloan Kaikos jeung Kapuloan Turks. Dina Agustus 2009, Britania Raya nundaan pamaréntahan sorangan Turks jeung Kaikos sanggeus sanggeus dugaan korupsi kamentrian.

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. "UK imposes Turks and Caicos rule", BBC News, 14 August 2009. Disalin 2009-08-14.
  2. "Turks and Caicos: Britain suspends government in overseas territory", The Daily Telegraph, 14 August 2009. Disalin 2009-08-14.
  3. "IFES Election Guide - Country Profile: Turks and Caicos Islands". Electionguide.org. Diakses pada 31 Juli 2011. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Kapuloan Turks jeung Kaikos ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity

Media related to Kapuloan Turks jeung Kaikos at Wikimedia Commons

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Kapuloan Turks jeung Kaikos di Wikivoyage

Citakan:Caribbean topics

Citakan:English official language clickable map


Countries.png