Sisi Sérraniya

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sisi Sérraniya
Pulo nu dipaséakeun
Géografi
Sisi Sérraniya is located in Kolombia
Sisi Sérraniya (Kolombia)
Lokasi Laut Karibia
Koordinat 15°50′N 79°50′W / 15.833, -79.833Koordinat: 15°50′N 79°50′W / 15.833, -79.833 [1]
Jumlah pulo 4
Pulo utami Kéi Beacon
Diurus ku
Citakan:Country data Colombia Kolombia
Departemén San Andrés jeung Providencia
Diklaim ku
Citakan:Country data Honduras
Citakan:Country data Nicaragua Nikaragua
Citakan:Country data USA Amérika Sarikat
Téritori teu kaorganisasi, teu kagabung
Démografi
Populasi 0

Sisi Sérraniya (Basa Inggris: Serranilla Bank; basa Spanyol: Isla Serranilla atanapi Banco Serranilla) nyaéta hiji karang nu sabagianna tikerelep, kalawan sababaraha islét tanpa padumuk, di Laut Karibia beulah kulon. Sisi Sérraniya aya kira-kira 350 kilométers (220 mi) kalér-wétaneun Punta Gorda, Nikaragua, jeung kira-kira 280 kilométers (170 mi) kidul-kuloneun Jamaika.[1]

Sisi Sérraniya kahiji ditémbongkeun dina peta Spanyol dina 1510. Wewengkon ieu dikawasaan ku Kolombia salaku bagian ti departemén San Andrés jeung Providencia.[2][3] Sanajan dikawasaan ku Kolombia,[4] wewengkon ieu jadi subjék papaséaan antawis Honduras, Nikaragua, jeung Amérika Sarikat.

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b (2001). "Sailing Directions (Enroute), Caribbean Sea" II.
  2. (Basa Spanyol) Armada de la República de Colombia: Forces and Commands — area is under the jurisdiction of Comando Específico de San Andrés y Providencia.
  3. "Mapa Oficial Fronteras Terrestriales y Maritima Convenciones". Instituto Geográfico Agustín Codazzi. Diakses pada 25 Oktober 2009.  An official map of Colombian borders, with treaty dates.
  4. Lewis, M. (20 April 2011). "When Is an Island Not An Island? Caribbean Maritime Disputes". Radio Netherlands International. Diakses pada 11 Méi 2011. 

Sumber jeung tutumbu luar[édit | sunting sumber]

  • Statoids — states Serrana Bank and Serranilla Bank transferred from United States to Colombia.
  • Oceandots — aerial image of Serranilla Bank.
  • WorldStatesmen.org — lists the bank under the United States.
  • Panoramio — photos of the islands here [1] and here [2].


Gnome-globe.svg