Kanada

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Keur guna lian ti Kanada, tempo Kanada (disambiguasi).
Canada
Kanada
Bandéra Canada
Motto
A Mari Usque Ad Mare
Lagu
"O Canada"
Lagu Karajaan
"God Save the Queen"[1][2]
Location of Canada
Ibu kota Ottawa
45°24′N 75°40′W
Kota panggedéna Toronto
Basa resmi Basa Inggris jeung Perancis
Basa régional Chipewyan, Cree, Gwich’in, Inuinnaqtun, Inuktitut, Inuvialuktun, Slavey (Kalér jeung Kidul) sarta Tłįchǫ[3]
Démonim Canadian
Pamaréntah Démokrasi parlemétér féderal jeung monarki konstitusional[4]
 -  Raja/Ratu Elizabeth II
 -  Gubernur Jéndral David Johnston
 -  Perdana Mentri Stephen Harper
Ngadeg
 -  Undang-Undang Amérika Kalér Britania 1 Juli 1867 
 -  Statuta Westminster 11 Désémber 1931 
 -  Undang-Undang Kanada 17 April 1982 
Aréa
 -  Total 9.984.670 km² (ka-2)
3.854.085 mil² 
 -  Cai (%) 8,92 (891.163 km2/344.080 mi2)
Populasi
 -  Sénsus 2006 31.612.897[5] 
 -  Kapadetan 3,41 /km² (ka-228)
8,3 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2011
 -  Total $1,391 triliun[6] (ka-14)
 -  Per kapita $40.457[6] (ka-15)
GDP (nominal) Perkiraan 2011
 -  Total $1,758 triliun[6] (ka-11)
 -  Per kapita $51.147[6] (ka-10)
Gini? (2005) 32,1[7] (sedeng
HDI (2011) Green Arrow Up Darker.svg 0,908[8] (luhur pisan) (ka-6)
Mata uang Dolar Kanada ($) (CAD)
Zona wanci (UTC−3,5 nepi ka −8)
 -  Usum panas (DST)  (UTC−2,5 nepi ka −7)
TLD Internét .ca
Kode telepon ++1
Portal Kanada

Kanada (Basa Inggris: Canada) nyaéta hiji nagara di bagian kalér Amérika Kalér nu ngawengku 10 propinsi jeung 3 téritori. Nagara ieu ngampar ti basisir Samudra Atlantik di wétan nepi ka basisir Samudra Pasifik di kulon, sarta ka kalér ka Samudra Arktik, kalawan lega leuwih ti 9,9 yuta kilométer pasagi.Wates daratna jeung Amérika Sarikat mangrupa wates darat nu pangpanjangna di dunya.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Department of Canadian Heritage. "Royal anthem 'God Save The Queen'". Queen's Printer. Diakses pada 23 Méi 2011. 
  2. Kallmann, Helmut. "National and royal anthems". di dalam Marsh, James Harley. Encyclopedia of Music in Canada. Historica-Dominion. Diakses pada 23 Méi 2011. 
  3. (2004) Official Languages Act, Territorial Printer.
  4. Hail, M, Lange, S (February 25, 2010). "Federalism and Representation in the Theory of the Founding Fathers: A Comparative Study of US and Canadian Constitutional Thought". Publius: the Journal of Federalism 40 (3): 366–388.
  5. "Population and dwelling counts, for Canada, provinces and territories, 2006 and 2001 censuses – 100% data". Statistics Canada. 6 Januari 2010. Diakses pada 4 Séptémber 2011. 
  6. a b c d "Canada". International Monetary Fund. Diakses pada 5 Nopémber 2011. 
  7. "Distribution of family income – Gini index". World Factbook. CIA. Diakses pada 1 Séptémber 2009. 
  8. "Human Development Report 2011". United Nations. Diakses pada 2 Nopémber 2011. 

Bacaan salajengna[édit | sunting sumber]

Red right arrow.svg
 Artikel utama: Bibliograpi Kanada.
Sajarah
Geography and climate
  • (2008) Stanford, Quentin H Canadian Oxford World Atlas, 6th, Oxford University Press (Canada).
Pamaréntah jeung hukum
Hubungan luar nagri jeung militér
Ékonomi
Demografi jeung statistik
Budaya

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Canada ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity

Citakan:Canada topics


Countries.png