Selandia Anyar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
New Zealand
Aotearoa
Bandéra Selandia Anyar Lambang Selandia Anyar
Bandéra Lambang
Motto: teu aya (baheulana Onward)
Lagu: God Defend New Zealand
God Save The Queen1

Lokasi Selandia Anyar


Ibukota Wellington
41°17′S 174°47′E
Kota panggedéna Auckland2
Basa resmi Inggris3, Māori,
New Zealand
Sign Language
Pamaréntahan Monarki konstitusional
Pupuhu Nagara
Gubernur Jéndral
Perdana Mentri
Ratu Elizabeth II
Anand Satyanand
John Key
Merdika
(Ti UK)
26 Séptémber, 19074
Wewengkon  
 - Total 268,680 km² (ka-75)
  103,738 sq mi 
 - Cai (%) 2.1%
Populasi  
 - Perkiraan taun Maret 2006 4,134,200 (ka 124 (2005))
 - Sénsus taun 2006 4,116,9005
 - Kapadetan 15/km² (ka-193)
39/sq mi 
GDP (PPP) 2005 (éstimasi)
 - Total $97.59 miliar (ka-58)
 - Perkapita $24,769 (ka-27)
HDI (2003) 0.933 (ka-19) – luhur
Mata uang Dolar Selandia Anyar
(NZD)
Wewengkon wanci NZST6 (UTC+12)
 - Summer (DST) NZDT (Okt-Mar) (UTC+13)
Internét TLD .nz
Kode telepon +64
1 God Save The Queen resmi minangka lagu kabangsaan tapi ilaharna dipake ukur dina upacara raja jeung wakil raja.[1]

2 Auckland mangrupakeun wewengkon urban panggedena. Kota Auckland mangrupakeun kota pausahaan panggedena.
3 Basa Inggris mangrupakeun basa resmi de facto, lianna boga status resmi de jure.
4 Loba teuing tanggal nu dianggep tanggal kamerdikaan. Tempo Kamerdikaan Selandia Anyar.
5 Populasi peuting hasil sénsus sawatara taun 2006, nu kawates oge.[2]
6 Kapuloan Chatham ayana 45 menit miheulaan wanci Selandia Anyar.

Selandia Baru (New Zealand; Aotearoa) ngarupakeun salah sahiji nagara di Samudra Pasifik.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg