Tuvalu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Tuvalu
Bandéra Tuvalu Lambang Tuvalu
Motto
Tuvalu mo te Atua
Tuvalu for the Almighty
Lagu
Tuvalu mo te Atua
Tuvalu for the Almighty
Lagu Karajaan
God Save the Queen
Location of Tuvalu
Ibu kota Funafuti
8°31′S 179°13′E
Basa resmi basa Tuvalu, basa Inggris
Démonim Tuvaluan
Pamaréntah Démokrasi parleméntér & monarki konstitusional
 -  Raja/Ratu Elizabeth II
 -  Gubernur Jéndral Iakoba Italeli
 -  Perdana Mentri Willy Telavi
Kamerdikaan
 -  ti Britania Raya 1 Oktober 1978 
Aréa
 -  Total 26 km² (ka-226)
10 mil² 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Perkiraan  Juli 2011 10.544[1] (ka-224)
 -  Kapadetan 475,88 /km² (ka-22)
1.142 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2010 (pakr.)
 -  Total $36 yuta (ka-223)
 -  Per kapita $$3.400 (pakr. 2010) (164)
Mata uang Dolar Tuvalu
Dolar Australia (AUD)
Zona wanci (UTC+12)
TLD Internét .tv
Kode telepon +688

Tuvalu, baheula katelah salaku Kapuloan Ellice,[2] mangrupakeun hiji nagara kapuloan Polinésia, aya di Samudra Pasifik.[3] Tatanggina nu pangdeukeutan nya éta Kiribati, Nauru, Samoa, jeung Fiji. Nagara ieu ngawengku opat kapuloan karang jeung lima atol sajati.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Réferénsi[édit | sunting sumber]

  1. "The World Factbook (CIA)". Diakses pada 1 Séptémber 2011. 
  2. "Tuvalu Islands". Diakses pada 21 Oktober 2011. 
  3. "Maps of Tuvalu". Diakses pada 21 Oktober 2011. 

Bacaan salajengna[édit | sunting sumber]

  • Bennetts, Peter and Tony Wheeler, Time & Tide: The Islands of Tuvalu, Lonely Planet (2001)
  • Besnier, Niko, Literacy, Emotion and Authority: Reading and Writing on a Polynesian Atoll, Cambridge University Press, (1995)
  • Ells, Philip Where the Hell is Tuvalu?, Virgin Books, (2008)
  • Macdonald, Barrie Cinderellas of the Empire: towards a history of Kiribati and Tuvalu, Institute of Pacific Studies, University of the South Pacific, Suva, Fiji, (2001). ISBN 982-02-0335-X (Australian National University Press, first published 1982)
  • Watling, Dick, A Guide to the Birds of Fiji and Western Polynesia: Including American Samoa, Niue, Samoa, Tokelau, Tonga, Tuvalu and Wallis and Futuna, Environmental Consultants (Fiji) Ltd; 2nd edition, (2003)
Kabiasaan jeung Tradisi
  • Brady, Ivan, Kinship Reciprocity in the Ellice Islands, Journal of Polynesian Society 81:3 (1972), 290-316
  • Brady, Ivan, Land Tenure in the Ellice Islands, in Henry P. Lundsaarde (ed). Land Tenure in Oceania, Honolulu, University Press of Hawaii (1974)
  • Koch, Gerd, Die Materielle Kulture der Ellice-Inseln, Berlin: Museum fur Volkerkunde (1961)
Musik jeung Tarian
  • Christensen, Dieter, Old Musical Styles in the Ellice Islands, Western Polynesia, Ethnomusicology, 8:1 (1964), 34-40
  • Christensen, Dieter and Gerd Koch, Die Musik der Ellice-Inseln, Berlin: Museum fur Volkerkunde (1964)
  • Linkels, Ad, The Real Music of Paradise. In Broughton, Simon and Ellingham, Mark with McConnachie, James and Duane, Orla (Ed.) Rough Guides (2000)

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Tuvalu ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity
Informasi umum
Pelesir

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Tuvalu di Wikivoyage






Countries.png