Saint Kitts jeung Névis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Federation of Saint Kitts and Nevis
Féderasi Saint Kitts jeung Névis1
Bandéra Saint Kitts jeung Névis Lambang Saint Kitts jeung Névis
Motto
"Country Above Self"
Lagu
"O Land of Beauty!"
Lagu Karajaan
God Save the Queen
Location of Saint Kitts jeung Névis
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Basseterre
17°18′N 62°44′W
Basa resmi Basa Inggris
Démonim Kittitian (atanapi Kittian), Nevisian
Pamaréntah Démokrasi parleméntér jeung Monarki konstitusional féderal
 -  Raja/Ratu Elizabeth II
 -  Gubernur Jéndral Sir Cuthbert Sebastian
 -  Perdana Mentri Dr. Denzil Douglas
Kamerdikaan
 -  ti Britania Raya 19 Séptémber 1983 
Aréa
 -  Total 261 km² (ka-207)
104 mil² 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Perkiraan  Juli 2005 51.300 (ka-209)
 -  Kapadetan 164 /km² (ka-64)
424 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2009
 -  Total $726 yuta[1] 
 -  Per kapita $13.429[1] 
GDP (nominal) Perkiraan 2009
 -  Total $557 yuta[1] 
 -  Per kapita $10.315[1] 
HDI (2007) Red Arrow Down.svg 0,838 (luhur) (ka-62)
Mata uang Dolar Karibia Wétan (XCD)
Zona wanci (UTC-4)
TLD Internét .kn
Kode telepon +1-869
1 Atanapi "Féderasi Saint Christopher jeung Névis".
2 hdr.undp.org

Féderasi Saint Kitts jeung Névis (Basa Inggris: Federation of Saint Kitts and Nevis), ogé kawanoh salaku Féderasi Saint Christopher jeung Névis (Basa Inggris: Federation of Saint Christopher and Nevis),[2] nyaéta hiji nagara féderal di Hindia Kulon. Nagara ieu mangrupa nagara daulat nu pangleutikna aréana jeung pangsaeutikna populasina di Amérika.

Ibu kotana nyaéta Basseterre di pulo Saint Kitts. Nagara bagian Névis aya kira-kira 2 mil (3 km) tenggaraeun Saint Kitts, meuntasan hiji selat déét nu ngaranna "The Narrows".

Administrasi[édit | sunting sumber]

Wewengkon kagaréjaan di Saint Kitts jeung Névis.

Féderasi Saint Kitts jeung Névis dibagi kana 14 kagaréjaan: 9 di Saint Kitts jeung 5 Névis.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Catetan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d "Saint Kitts and Nevis". International Monetary Fund. Diakses pada 21 April 2010. 
  2. Ngaran-ngaran éta duanana aya di Konstitusi.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Saint Kitts and Nevis ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity
Pamaréntah
Informasi umum
Peta
Pelesir

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Saint Kitts jeung Névis di Wikivoyage

Warta

Citakan:Saint Kitts and Nevis topics

Gnome-globe.svg Géografi lokal
Kaanggotaan internasional

Citakan:Commonwealth Realms Citakan:English official language clickable map


Countries.png