Saint-Piér jeung Mikélon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Saint-Pierre-et-Miquelon
Bandéra Saint-Piér jeung Mikélon Lambang Saint-Piér jeung Mikélon
Motto
A Mare Labor
Location of Saint-Piér jeung Mikélon
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Saint-Piér
46°47′N 56°10′W
Basa resmi Basa Perancis
Pamaréntah Koléktivitas peuntas laut
 -  Présidén Perancis François Hollande
 -  Préfék Jean-Régis Borius
 -  Présidén Déwan Téritorial Stéphane Artano
Koléktivitas peuntas laut Perancis
 -  Dibéré ku BR 30 Méi 1814 
 -  Téritori peuntas laut 27 Oktober 1946 
 -  Departemén peuntas laut 17 Juli 1976 
 -  Koléktivtias téritorial 11 Juni 1985 
 -  Koléktivitas peuntas laut 28 Maret 2003 
Aréa
 -  Total 242 km² (ka-208)
mil² 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Perkiraan  2011 5.888[1] (ka-227)
 -  Sénsus 2009 6.345[2] 
 -  Kapadetan 24,3 /km² (ka-188)
? /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2004
 -  Total €161,131 yuta[3] 
 -  Per kapita €26.073[3] 
Mata uang Euro () (EUR)
Zona wanci (UTC−3)
 -  Usum panas (DST)  (UTC−2)
ngobsérvasi aturan DST Amérika Kalér
TLD Internét .pm
Kode telepon +508

Saint-Piér jeung Mikélon (Basa Prancis: Saint-Pierre-et-Miquelon, palapalan basa Perancis: [sɛ̃ pjɛʁ e mikˈlɔ̃]) nyaéta hiji koléktivitas peuntas laut téritorial Perancis, aya di Samudra Atlantik beulah kalér-kulon, deukeutna Kanada.[1] Kapuloan ieu aya dina jalan asup ka Teluk Fortune, nu manjang ka basisir kidul Newfoundland, deukeut Sisi Grand.[4] Kapuloan ieu aya 6.470 kilométer ti Brest, titik pangdeukeutna ti ditu nu aya di Perancis Métropolitan[4].

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b Éntri Saint Pierre and Miquelon di CIA World Factbook
  2. Présentation - L'Outre-Mer
  3. a b Evaluation du PIB 2004 de Saint-Pierre-et-Miquelon - janvier 2007, kaca 24
  4. a b Les iles Saint-Pierre et Miquelon — Notes de la conférence donnée à l'Institut Canadien, devant la Société Géographique de Québec, le 29 avril 1880, par Son Excellence le comte de Premio-Real, consul-général d'Espagne.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Saint-Piér jeung Mikélon ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Saint-Piér jeung Mikélon di Wikivoyage

Koordinat: 46°47′N 56°12′W / 46.783°N 56.200°W / 46.783; -56.200


Countries.png