Polandia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Rzeczpospolita Polska
Bandéra Polandia Lambang Polandia
Motto
-
Lagu

Mazurek Dąbrowskiego
(Mazurka Dąbrowski)
Location of Polandia
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Warsawa
52°13′N 21°02′E
Basa resmi Polski (basa Polandia)a
Pamaréntah Républik
 -  Présidén Polandia Bronisław Komorowski
 -  Perdana Menteri Ewa Kopacz
Pawangunan
 -  Kristenisasib 14 April 966 
 -  Républik Kahiji 1 Juli 1569 
 -  Républik Kadua 11 Novémber 1918 
 -  Républk Rahayat 31 Désémber 1944 
 -  Républik Katilu 30 Januari 1990 
Aréa
 -  Total 312.679 km² (70)
120.696,41 mil² 
 -  Cai (%) 2,6%
Populasi
 -  Perkiraan  2014 38.483.957 (32)
 -  Kapadetan 123,5 /km² (64)
 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2005
 -  Total US$512,9 miliar (23)
 -  Per kapita US$13.275 (51)
Mata uang Złoty (PLN)
Zona wanci CET (UTC+1)
 -  Usum panas (DST) CEST (UTC+2)
TLD Internét .pl
Kode telepon +48
a Basa Bélarus, Kasubia, Jérman, jeung Ukraina dipaké di lima gmina. Sanajan kitu, basa-basa éta teu dianggap salaku basa resmi nagara.
b Teu ningal afiliasi kaagamaan atawa kakiranganna aranjeunna, panyandakan Kristen di Polandia katempo ku raloba urang Polandia salaku salah sahiji kajadian sajarah nasional nu pangsignifikanna; agama nu anyar digunakeun pikeun ngahijikeun raloba séké di wewengkon ieu.

Polandia (dina basa Polski: Polska) mangrupakeun hiji négara républik di Éropa Tengah nu tepung wates jeung Jérman di kulon, Céko jeung Slovakia di kidul, Rusia (Kaliningrad), Lithuania di wétan-kalér, jeung Bélarus sareng Ukraina di wétan (Garis Curzon).

Babagian administratif[édit | sunting sumber]

Polandia sacara administratif dibagi kana 16 propinsi (Inggris: voivodship; Polandia: Województwo). Saban propinsi dibagi kana sababaraha Powiat (sarupa kabupatén, jeung saban Powiat dibagi kana sababaraha Gmina (sarupa kacamatan).

Daptar provinsi Polandia[édit | sunting sumber]

Peta Polandia nu nunjukkeun babagian propinsi Polandia

Dayeuh-dayeuh gedé Polandia[édit | sunting sumber]

Basa[édit | sunting sumber]

Méh sadaya wargi Polandia maké basa Polandia salaku basa asli aranjeunna.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Polandia di Wikivoyage

Loka pamaréntah[édit | sunting sumber]

Loka pariwisata[édit | sunting sumber]

Galeri poto[édit | sunting sumber]















Countries.png