Guatémala

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
República de Guatemala
Républik Guatémala
Bandéra Guatémala Lambang Guatémala
Motto
"País de la Eterna Primavera"
Lagu
Himno Nacional de Guatemala

Location of Guatémala
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Kota Guatémala
14°38′N 90°30′W
Basa resmi Basa Spanyol
Démonim Guatémala
Pamaréntah Républik kahijian konstitusional présidénsial
 -  Présidén Álvaro Colom
 -  Présidén nu kapilih Otto Pérez Molina
 -  Wakil Présidén Rafael Espada
 -  Wakil Présidén nu kapilih Roxana Baldetti
Kamerdikaan
 -  ti Spanyol 15 Séptémber 1821 
Aréa
 -  Total 108.889 km² (ka-107)
42.042 mil² 
 -  Cai (%) 0,4
Populasi
 -  Perkiraan  Juli 2011 13.824.463 (ka-69)
 -  Sénsus July 2007 12.728.111 
 -  Kapadetan 129 /km² (ka-85)
348,6 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2011
 -  Total $73,022 milyar[1] 
 -  Per kapita $4.965[1] 
GDP (nominal) Perkiraan 2011
 -  Total $46,383 milyar[1] 
 -  Per kapita $3.154[1] 
Gini? (2007) 55,1 (luhur
HDI (2011) 0,574[2] (sedeng) (ka-131)
Mata uang Quetzal (GTQ)
Zona wanci Central Time (UTC-6)
TLD Internét .gt
Kode telepon +502

Républik Guatémala (basa Spanyol: República de Guatemala, palapalan Spanyol: [reˈpuβlika ðe ɣwateˈmala]) nyaéta hiji nagara di Amérika Tengah nu wawatesan jeung Méksiko di kalér jeung kulon, Samudra Pasifik di kidul-kulon, Bélis di kalér-wétan, Karibia di wétan, sarta Honduras jeung Él Salvador di tenggara. Aréana 108.890 km² (42.043 mil²) kalawan populasi kira-kira 13.276.517 jiwa.

Departemén jeung kotamadya[édit | sunting sumber]

Departemén di Guatémala
Peta Guatémala

Guatémala dibagi kana 22 departemén (departamentos) jeung saterasna dibagi kana (kira-kira totalna 332) kotamadya (municipios).

Departemén-departeménna nyaéta:

  1. Alta Verapaz
  2. Coat of arms of Baja Verapaz.gifBaja Verapaz
  3. Coat of arms of Chimaltenango Department.gifChimaltenango
  4. Coat of arms of Chiquimula.gifChiquimula
  5. Petén
  6. 25pxEl Progreso
  7. ..El Quiché Flag(GUATEMALA).pngEl Quiché
  8. ..Escuintla Flag(GUATEMALA).pngEscuintla
  9. Coat of arms of Guatemala Department.gifGuatémala
  10. Huehuetenango Flag with Coat.pngHuehuetenango
  11. ..Izabal Flag(GUATEMALA).pngIzabal
  12. Flag of Jalapa Department.gifJalapa
  13. Vlagjutiapa.gifJutiapa
  14. Quetzaltenango
  15. Vlagretalhuleu.gifRetalhuleu
  16. Bandera de Sacatepéquez.svgSacatepéquez
  17. Vlagsanmarcos.gifSan Marcos
  18. Coat of arms of Santa Rosa.gifSanta Rosa
  19. Sololá
  20. ..Suchitepéquez Flag(GUATEMALA).pngSuchitepéquez
  21. Vlagtotonicapan.gifTotonicapán
  22. ..Zacapa Flag(GUATEMALA).pngZacapa

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Catetan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d "Guatemala". International Monetary Fund. Diakses pada 22 Désémber 2011. 
  2. "Human Development Report 2011". United Nations. 16 Nopémber 2011. Diakses pada 22 Désémber 2011. 

Bacaan salajengna[édit | sunting sumber]

Searchtool.svg
 Tingali ogé: Bibliograpi Guatémala.
  • Eisermann, Knut and Avendaño, Claudia. "Annotated Checklist of the Birds of Guatemala". Lynx Edicions. Hbw.com. Diakses pada 1 Juni 2010. 
  • (2002) "Chapter Ten: Guatemala" Politics of Latin America: The Power Game, Oxford University Press.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Guatémala ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Guatémala di Wikivoyage

Citakan:Guatemala topics


Countries.png