Dominika

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Commonwealth of Dominica
Pasmakmuran Dominika
Bandéra Dominila
Motto
"Après Bondie, C'est La Ter"
"After God is the Earth"
"Après le Bon Dieu, c'est la Terre"
Lagu
Isle of Beauty, Isle of Splendour
Location of Dominila
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Roseau
15°18′N 61°23′W
Basa resmi
(Basa wewengkon)
Basa Inggris
(Basa Kréol Perancis Dominika)
Grup étnis (2001) Hideung 86,8%
Campuran 8,9%
Amerindian Karib 2,9%
Bodas 0,8%
nu lian 0,7%[1]
Démonim Dominican
Pamaréntah Républik parleméntér
 -  Présidén Nicholas Liverpool
 -  Perdana Mentri Roosevelt Skerrit
Kamerdikaan
 -  ti Britania Raya 3 Nopémber 1978 
Aréa
 -  Total 750 km² (ka-184)
290 mil² 
 -  Cai (%) 1,6
Populasi
 -  Perkiraan  Juli 2009 72.660 (ka-195)
 -  Sénsus 2003 71.727 
 -  Kapadetan 105 /km² (ka-95)
272 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2010
 -  Total $758 yuta[2] 
 -  Per kapita $10.415[2] 
GDP (nominal) Perkiraan 2010
 -  Total $376 yuta[2] 
 -  Per kapita $5.167[2] 
HDI (2007) Green Arrow Up Darker.svg0,814 (luhur) (ka-73)
Mata uang Dolar Karibia Wétan (XCD)
Zona wanci Karibia Wétan (UTC–4)
TLD Internét .dm
Kode telepon +1-767
1 Réngking dumasar kana pakiraan PBB taun 2005.

Dominika (Basa Inggris: Dominica; Basa Prancis: Dominique; Karib: Waitikubuli), resmina Pasamakmuran Dominika (Basa Inggris: Commonwealth of Dominica), nyaéta hiji nagara pulo di wewengkon Antillen Leutik di Laut Karibia, kidul-tenggaraeun Guadeloupe jeung kalér-kuloneun Martinique. Legana nyaéta 750 square kilometres (290 sq mi). Titik pangluhurna nyaéta Morne Diablotins, 1,447 metres (4,747 ft). Pasamakmuran Dominika miboga populasi kira-kira 72.500 jiwa. Ibu kotana nyaéta Roseau.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Dominica Ethnic groups 2001 Census
  2. a b c d "Dominica". International Monetary Fund. Diakses pada 21 April 2011. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Dominica ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Dominika di Wikivoyage

Citakan:Dominica topics

Citakan:English dialects by continent Citakan:English official language clickable map


Countries.png