Nigeria

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Jamhuriyar Taraiyar Nijeriya
Ȯha nke Ohaneze Naíjíríà
Àpapọ̀ Olómìnira ilẹ̀ Nàìjíríà
Federal Republic of Nigeria
Républik Féderal Nigeria
Bandéra Nigeria
Motto
"Unity and Faith, Peace and Progress"
Lagu
"Arise, O Compatriots"

Location of Nigeria
Lokasi  Nigeria  (paul kolot)

– di Afrika  (paul ngora & kulawu kolot)
– di Uni Afrika  (paul ngora)  —  [Legenda]

Ibu kota Abuja
9°4′N 7°29′E
Kota panggedéna Lagos
Basa resmi
(Basa nasional)
(Basa wewengkon)
Basa Inggris
(Hausa, Igbo, Yoruba)
(Edo, Efik, Fulani, Idoma, Ijaw Kanuri[1])
Démonim Nigerian
Pamaréntah Républik féderal présidénsial
 -  Présidén Goodluck Jonathan
 -  Wakil Présdién Namadi Sambo
Kamerdikaan ti Britania Raya 
 -  Panghijian Nigeria Kidul jeung Kalér 1914 
 -  Didéklarasi jeung diakuan 1 Oktober 1960 
 -  Déklarasi Républik 1 Oktober 1963 
Aréa
 -  Total 923.768 km² (ka-32)
356.667 mil² 
 -  Cai (%) 1,4
Populasi
 -  Perkiraan  2011 167 yuta [2] (ka-7)
 -  Kapadetan 180,7 /km² (ka-71)
426,8 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2011
 -  Total $415,132 milyar[3] 
 -  Per kapita $2.589 
GDP (nominal) Perkiraan 2011
 -  Total $247,128 milyar[3] 
 -  Per kapita $1.541 
Gini? (2003) 43,7 (sedeng
HDI (2010) Green Arrow Up Darker.svg 0,423[4] (handap) (ka-142)
Mata uang Naira (₦) (NGN)
Zona wanci WAT (UTC+1)
 -  Usum panas (DST) teu kaobsérvasi (UTC+1)
TLD Internét .ng
Kode telepon +234

Nigeria, resmina Républik féderal Nigeria, nya éta hiji républik konstitusional féderal nu ngawengku 36 nagara bagian jeung Wewengkon Ibu Kota Féderal, Abuja. Nagara ieu aya di Afrika Kulon. Nagara ieu wawatesan jeung Bénin di kulon, Chad sareng Kamerun di wétan, sarta Niger di kalér. Kidulna, basisirna, wawatesan jeung Teluk Guinéa dina Samudra Atlantik.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. "Languages of Nigeria". Ethnologue. Diakses pada 12 Séptémber 2010. 
  2. "Nigeria's population hits 167 million". at Voice of Nigeria, 2 December 2011
  3. a b "Nigeria". International Monetary Fund. Diakses pada 1 Séptémber 2011. 
  4. "Human Development Report 2009. Human development index trends: Table G". The United Nations. Diakses pada 31 Oktober 2009. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Nigeria ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity

Citakan:Commons category-inline

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Nigeria di Wikivoyage

Koordinat: 8°N 10°E / 8°N 10°E / 8; 10Citakan:Nigeria topics


Countries.png