Tanjung Verdé

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
República de Cabo Verde
Républik Tanjung Verdé
Bandéra Tanjung Verdé Lambang nasional Tanjung Verdé
Lagu
Cântico da Liberdade
Location of Tanjung Verdé
Location of Tanjung Verdé
Pera Topografis Tanjung Verdé
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Praia
14°55′N 23°31′W
Basa resmi
(Basa wewengkon)
Basa Portugis
Kréol Tanjung Verdé
Grup étnis  Kréol (mulatto) 71%
Afrika 28%
Eropa 1%
Démonim Cape Verdean
Pamaréntah Républik parleméntér
 -  Présidén Jorge Carlos Fonseca
 -  Perdana Mentri José Maria Neves
Kamerdikaan
 -  ti Portugal 5 Juli 1975 
Aréa
 -  Total 4.033 km² (ka-172)
1.557 mil² 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Perkiraan  2010 567.000[1] (ka-165)
 -  Sénsus 2009 509.000[2] 
 -  Kapadetan 125,5 /km² (ka-79)
325,0 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2011
 -  Total $2,035 milyar[3] 
 -  Per kapita $3.783[3] 
GDP (nominal) Perkiraan 2011
 -  Total $1,867 milyar[3] 
 -  Per kapita $3.469[3] 
HDI (2011) Green Arrow Up Darker.svg 0,568[4] (sedeng) (ka-133)
Mata uang Escudo Tanjung Verdé (CVE)
Zona wanci CVT (UTC-1)
 -  Usum panas (DST) teu kaobsérvasi (UTC-1)
TLD Internét .cv
Kode telepon +238

Républik Tanjung Verdé (Basa Portugis: Cabo Verde, dilapalkeun: [ˈkabu ˈveɾdɨ]) nyaéta hiji nagara kapuloan, nu aya di Samudra Atlantik, 570 kilométer leupas basisir Afrika Kulon.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Citakan:Satop

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. "World Gazetteer Population Figures". World-gazetteer.com. Diarsipkan dari yang asli pada 10 Méi 2011. Diakses pada 26 Juni 2010. 
  2. "Background Note: Cape Verde". State.gov. 15 Juni 2010. Diakses pada 26 Juni 2010. 
  3. a b c d "Cape Verde". International Monetary Fund. Diakses pada 21 April 2011. 
  4. "Human Development Report 2011 - Summary". The United Nations. p. 19. Diakses pada 3 Nopémber 2011. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Tanjung Verdé di Wikivoyage

Citakan:Cape Verde topics


Countries.png

Koordinat: 15°06′40″N 23°37′00″W / 15.11111°N 23.61667°W / 15.11111; -23.61667