Uni Afrika

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Bandéra Uni Afrika
Lagu
Let Us All Unite and Celebrate TogetherCitakan:Listen
Location of Uni Afrika
Ibu kota pulitis Citakan:Country data Ethiopia Addis Ababa
Citakan:Country data South AfricaMidrand
Basa resmi
Member States 54 nagara
Pupuhu
 -  Majelis Teodoro Obiang Nguema Mbasogo
 -  Komisi Jean Ping
 -  Parlemén Pan-Afrika Idriss Ndele Moussa
Ngadeg
 -  Piagam OAU 25 Méi 1963 
 -  Traktat Abuja 3 Juni 1991 
 -  Déklarasi Sirte 9 July 2002 
Populasi
 -  Perkiraan  2011 967.810.000 
GDP (PPP) Perkiraan 2010
 -  Total US$ 2,849 triliun[2][3] 
 -  Per kapita $2.943,76 
GDP (nominal) Perkiraan 2010
 -  Total US$1,627 triliun [4][5]
 -  Per kapita $1.681,12 
Mata uang Tempo daptar
Zona wanci (UTC-1 nepi ka +4)
Ramatloka
au.int
Kode telepon +Tempo daptar

Uni Afrika nyaéta hiji union nu miboga anggota 54 nagara di Afrika. Sahiji-hijina nagara Afrika nu sanés anggota uni nyaéta Maroko. Ngadeg dina 9 Juli 2002,[6] UA diwangun salaku panerus Organisasi Kahijian Afrika. Sékrétariat UA, Komisi Uni Afrika, markasna di Addis Ababa, Étiopia.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]


Rujukan[édit | sunting sumber]

Bibliograpi[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Citakan:Africa topics Citakan:Regional organizations Citakan:Pan-Africanism Citakan:South-South


Handshake (Workshop Cologne '06).jpeg