Namibia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Republic of Namibia
Républik Namibia
Bandéra Namibia Lambang Namibia
Motto
Unity, Liberty, Justice
Lagu
"'Namibia, Land of the Brave"
Location of Namibia
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Windhoek
22°34.2′S 17°5.167′E
Basa resmi
(Basa wewengkon)
Basa Inggris
(Basa Jérman, Rukwangali, Silozi, Setswana, Damara/Nama, Basa Afrikaans, Basa Herero, Basa Oshiwambo)
Démonim Namibian
Pamaréntah Républik présidénsial
 -  Présidén Hifikepunye Pohamba
 -  Perdana Mentri Nahas Angula
Kamerdikaan
 -  ti Afrika Kidul 21 Maret 1990 
Aréa
 -  Total 825.418 km² (ka-34)
318.696 mil² 
 -  Cai (%) Tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Perkiraan  2009 2.108.665[1] (ka-142)
 -  Sénsus 2008 2.088.669 
 -  Kapadetan 2,5 /km² (ka-235)
6,6 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2010
 -  Total $14,596 milyar[2] 
 -  Per kapita $6.952[2] 
GDP (nominal) Perkiraan 2010
 -  Total $11,865 milyar[2] 
 -  Per kapita $5.651[2] 
Gini? (2003) 70,7[1] (luhur pisan) (ka-1)
HDI (2010) Green Arrow Up Darker.svg 0,606[3] (sedeng) (ka-105)
Mata uang Dolar Namibia (NAD)
Zona wanci WAT (UTC+1)
 -  Usum panas (DST) WAST (UTC+2)
TLD Internét .na
Kode telepon +264
Peta Namibia, dumasar gambar radar ti The Map Library

Namibia, resmina Républik Namibia (Citakan:Lang-af, Basa Jérman: Republik Namibia), nya éta hiji nagara di Afrika beulah kidul. Nagara ieu wawatesan jeung Samudra Atlantik di kulon, jeung Angola sarta Zambia di kalér, jeung Botswana di wétan, sareng jeung Afrika Kidul di kidul jeung wétan. Nagara ieu merdika ti Afrika Kidul dina 21 Maret 1990, mimiluan Perang Kamerdikaan Namibia. Ibu kota jeung kota panggedéna nya éta Windhoek. Namibia mangrupakeun nagara anggota ti Pasarikatan Bangsa-Bangsa (PBB), Komunitas Pamekaran Afrika Kidul, Uni Afrika, jeung Pasamakmuran Bangsa-Bangsa.

Galeri[édit | sunting sumber]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Cutatan suku[édit | sunting sumber]

  1. a b Central Intelligence Agency (2009). "Namibia". The World Factbook. Diakses pada 23 Januari 2010. 
  2. a b c d "Namibia". International Monetary Fund. Diakses pada 21 April 2011. 
  3. "Human Development Report 2010". United Nations. 23 Nopémber 2010. Diakses pada 5 Nopémber 2010. 

Bacaan[édit | sunting sumber]

  • Vedder, Heinrich (1997). Das alte Südwestafrika. Südwestafrikas Geschichte bis zum Tode Mahareros 1890, 7th (in German), Windhoek: Namibia Scientific Society.

Réferénsi umum[édit | sunting sumber]

  • AIDSinAfrica.net Web Publication (2007), Retrieved 20 May 2007. From Aidsinafrica.net
  • Christy, S.A. (2007) Namibian Travel Photography
  • Community Based Natural Resource Management (CBNRM) Programme Details (n.d.). Met.gov.na
  • Cowling, S. 2001. Succulent Karoo (AT 1322) World Wildlife Fund Website: Worldwildlife.org
  • Horn, N/Bösl, A (eds), Human rights and the rule of law in Namibia, Macmillan Namibia 2008.
  • Horn, N/Bösl, A (eds), The independence of the judiciary in Namibia, Macmillan Namibia 2008.
  • KAS Factbook Namibia, Facts and figures about the status and development of Namibia, Ed. Konrad-Adenauer-Stiftung e.V.
  • Korenromp, E.L., Williams, B.G., de Vlas, S.J., Gouws, E., Gilks, C.F., Ghys, P.D., Nahlen, B.L. (2005). Malaria Attributable to the HIV-1 Epidemic, Sub-Saharan Africa. Emerging Infectious Diseases, 11, 9, 1410–1419.
  • Lange, Glenn-marie. Wealth, Natural Capital, and Sustainable Development: Contrasting Examples from Botswana and Namibia. Environmental & Resource Economics; November 2004, Vol. 29 Issue 3, pp. 257–83, 27 p.
  • Fritz, Jean-Claude . La Namibie indépendante. Les coûts d'une décolonisation retardée, Paris, L'Harmattan, 1991.
  • Spriggs, A. 2001. Namib Desert (AT1315) World Wildlife Fund Website: Worldwildlife.org
  • Spriggs, A. 2001. Namibian Savannah Woodlands (AT1316) World Wildlife Fund Website: Worldwildlife.org
  • Spriggs, A. 2001. Namibian Savannah Woodlands (AT0709) World Wildlife Fund Website: Worldwildlife.org
  • Stefanova K. 2005. Protecting Namibia’s Natural Resources. EjournalUSA.
  • UNEP, UNDP, WRI, and World Bank. 2005. Nature in Local Hands: The Case for Namibia’s Conservancies. Wri.org
  • World Almanac. 2004. World Almanac Books. New York, NY

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Namibia ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity
Pamaréntahan
Atikan

Citakan:Namibia topics

Citakan:Former German colonies

Citakan:English official language clickable map


Countries.png