Kapuloan Pitcairn

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pitkern Ailen
Pitcairn, Henderson,
Ducie and Oeno Islands
Bandéra Pitcairn Islands Coat of arms Pitcairn Islands
Lagu
"Come ye Blessed"
"God Save the Queen"
Location of Pitcairn Islands
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Adamstown
Basa resmi basa Inggris (basa wewengkon: Pitkern)
Grup étnis  Britania, urang Polinésia, atawa (multirasial)
Pamaréntah Téritori Peuntas Laut Britania
 -  Daulat Elizabeth II
 -  Gubernur/
Komisionér Luhur
Victoria Treadell
 -  Mayor Mike Warren
Aréa
 -  Total 47 km² 
18,1 mil² 
Populasi
 -  Perkiraan  2011 60 (ka-238 (panungtungna))
 -  Kapadetan 13 /km² (ka-211)
34 /mil²
Mata uang Dolar Selanda Anyar (bareng jeung Dolar Kapuloan Pitcairn) (NZD)
Zona wanci UTC−08
TLD Internét .pn
Kode telepon +none

Kapuloan Pitcairn (basa Pitkern: Pitkern Ailen), resmina Kapuloan Pitcairn, Henderson, Ducie, jeung Oeno, ngawangun hiji grup nu ngawengku pulo-pulo vulkanis di Samudra Pasifik kidul. Pulo-pulona mangrupakeun Téritori Peuntas Laut Britania jeung téritori peuntas laut ti Uni Éropa di Pasifik.[1] Opat pulo – nu boga ngaran Pitcairn, Henderson, Ducie, jeung Oeno – kasebar dina sababaraha mil pasagi samudra.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Réferénsi[édit | sunting sumber]

  1. "‪Pitcairn Islands: UK's most remote territory‬‏". YouTube. Diakses pada 31 Juli 2011. 

Bacaan salajengna[édit | sunting sumber]

The Mutiny on the Bounty

  • The Bounty: The True Story of the Mutiny on the Bounty by Caroline Alexander (Harper Perennial, London, 2003 pp.491)
  • The Discovery of Fletcher Christian: a Travel Book by Glynn Christian, a descendant of Fletcher Christian, Bounty Mutineer (Guild Press, London, 2005 pp.448)

After the Mutiny

  • The Pitcairners by Robert B. Nicolson (Pasifika Press, Auckland, 1997 pp.260)
  • After the Bounty: The aftermath of the infamous Mutiny on the HMS Bounty-an insight to the plight of the mutineers by Cal Adams, a descendant of John Adams, Bounty Mutineer (Self-published, Sydney, 2008 pp.184)

Pitcairn Island Today

  • The Guide to Pitcairn produced by Pitcairn Island Government (Pitcairn Island Administration, Auckland, 1999 pp.68)
  • Pitkern Ilan=Pitcairn Island by David H. Evans (Self-published, Auckland, 2007 pp.46)
  • "Lost Paradise From Mutiny of the bounty to a Modern-Day Legacy of Sexual mayhem the Dark Secrets of Pitcairn island Revealed", (Free Press, 2009).

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Pitcairn Islands ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity

Pelesir[édit | sunting sumber]

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Kapuloan Pitcairn di Wikivoyage

Pamaréntah Kapuloan[édit | sunting sumber]

Koordinat: 25°04′S 130°06′W / -25.067, -130.1





Countries.png