Bermuda

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
The Bermudas
Somers Isles
Bermuda
Bandéra Bermuda Lambang Bermuda
Motto
"Quo Fata Ferunt"
Lagu
"God Save the Queen" (resmi)
"Hail to Bermuda" (teu resmi)
Location of Bermuda
Ibu kota Hamilton
32°18′N 64°47′W
Munisipalitas panggedéna
St. George's
Basa resmi
(Basa nu lian)
Basa Inggris
(Basa Portugis)1
Grup étnis  54,8% Afro-Karibia
34,1% Eropa
6,4% Multiras
4,3% Nu lian
0,4% Teu kaspésifikasi[1]
Démonim Bermudian
Pamaréntah Téritori Peuntas Latu Britania (monarki konstitusional jeung Depéndensi démokratik parlrméntér)
 -  Raja/Ratu Elizabeth II
 -  Gubernur Sir Richard Gozney
 -  Perdana Mentri Paula Cox
Aréa
 -  Total 53,2 km² (ka-221)
20,6 mil² 
 -  Cai (%) 27%
Populasi
 -  Sénsus 2010 64.268 
 -  Kapadetan 1.275 /km² (ka-8)
3.293 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2009[2]
 -  Total $5,85 milyar[2] (ka-149)
 -  Per kapita $97.000[2] (ka-1)
HDI (2003) t/s (t/s) (t/s)
Mata uang Dolar Bermuda2 (BMD)
Zona wanci Atlantik (UTC-4)
TLD Internét .bm
Kode telepon +1-441
1 Dumasar CIA World Factbook.
2 Satingkat jeung $AS.
Bermuda ti angkasa

Bermuda (resmina, the Bermudas atanapi Kapuloan Somers [Basa Inggris: Somers Isles]) nyaéta hiji téritori peuntas laut Britania di Samudra Atlantik Kalér. Ibu kotana nyaéta Hamilton.

Bermuda dipanggih dina 1505 ku navigator Spanyol, Juan de Bermúdez, anu ngaklaimna pikeun Kakaisaran Spanyol. Teu dikawasaan, (saur Bermúdez, anjeunna ninggalkeun pulo éta ngan dieusian ku babi), pulo ieu jadi didumukan ku Britania dina 1609, nyieunnanna wewengkon peuntas laut nu masih aya nu pangkolotna jeung panglobana populasina.

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Central Intelligence Agency (2009). "Bermuda". The World Factbook. Diakses pada 23 Januari 2010. 
  2. a b c Bermuda leads in GDP per capita, The Royal Gazette, 07/12/08[tumbu nonaktif]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Bermuda ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity
Pelesir

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Bermuda di Wikivoyage


Citakan:Bermuda topics

Citakan:English dialects by continent Citakan:English official language clickable map


Countries.png