Guadelup

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Aritkel ieu sanés ngeunaan Guadelupe

Koordinat: 16°15′N 61°35′W / 16.250°N 61.583°W / 16.250; -61.583

Guadeloupe
Guadelup
Bendera Guadelup
(Bandéra Perancis) Logo Region
Lokasi
Peta Perancis némbongkeun Région Guadelup
Administrasi
Ibu kota Basse-Terre
Présidén Régional Victorin Lurel
Arrondissement 3
Kanton 43
Komune 34
Statistik
Aréa1 [[1 E{{{area_scale}}} m²|1.702 km²]]
Populasi (Peringkat {{{population_rank}}})
 - pakr. 1 Januari 2010 455.000
 - sénsus 8 Maret 1999 422.497
 - Kapadetan (2005) 266/km²
1 Dumasar data pandaptaran lemah Perancis, teu kaasup dano, kolam, jeung glasier nu leuwih gedé ti 1 km² sarta muara wahangan.
Perancis

Guadelup (Kréol Antillen: Gwadloup) nyaéta hiji kapuloan nu aya di Kapuloan Leeward, di Antillen Leutik, kalawan aréa darat 1.628 kilométer pasagi (629 mil pasagi) jeung populasi kira-kira 400.000 jiwa. Wewengkon ieu mangrupa wewengkon peuntas laut Perancis, ngawengku hiji departemén peuntas laut. Kode departeméntalna nyaéta "971". Saperti departemén peuntas laut lianna, Guadelup ogé mangrupa hiji bagian integral ti Républik. Salian ti pulo Guadelup, pulo-pulo leutik contona Marie-Galante, La Désirade, jeung Îles des Saintes ogé kaasup kana Guadelup.

Salaku bagian ti Perancis, Guadelup mangrupa bagian ti Uni Éropa; ku kituna saperti kalobaannana nagara UE, mata uangna nyaéta euro. Tapi, Guadelup sanés bagian ti Aréa Schengen. préféktur jeung ibu kota Guadelup nyaéta Basse-Terre.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Guadelup ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity
Pamaréntah
Pelesir

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Guadelup di Wikivoyage

Citakan:Guadeloupe topics

Citakan:Regions of France Citakan:Departments of France

Citakan:Swedish colonies


Countries.png