Guyana Perancis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Guyane
Guyana Perancis

Flag of France.svg
Wewengkon peuntas sagara Perancis
Bandéra Guyana Perancis Lambang Guyana Perancis
Location of Guyana Perancis
Ibu kota Cayenne
Pamaréntah
 -  Presidén Rodolphe Alexandre (UMP, wewengkon)
Alain Tien-Liong (MDES, department)
Aréa
 -  Total 83.534 km² 
 mil² 
Populasi
 -  Perkiraan  Jan. 2009 217.000 
GDP (PPP) Perkiraan 2008
 -  Total 3.2[1] 
 -  Per kapita 14,204 (US $20,904)[1] 
Zona wanci GFT
 -  Usum panas (DST)  (UTC-03)

Guyana Perancis atawa Guiana Perancis (basa Perancis: Guyane française, ngaran resmi: Guyane) nyaéta salasahiji wewengkon peuntas sagara Perancis (département d'outre-mer) di basisir Karibia, Amérika Kidul. Guyana Perancis diwatesan ku Samudra Atlantik di palebah kalér, Brasil di wétan sarta kidul, sarta Suriname di kulon.

Puseur Rohang Jomantara Guyana (basa Perancis: Centre Spatial Guyanais) di Kourou kaceluk minangka lokasi panginditan satelit rohang jomantara Éropa.

Galeri[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b "Rapport annuel 2009 IEDOM Guyane". IEDOM. Diakses pada 12 Agustus 2010. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg