Suriname

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Republiek Suriname
Bandéra Suriname Lambang Suriname
Motto
Justitia - Pietas - Fides
(Latin: Kaadilan - Kabasajanan - Kasatiaan)
Lagu
God zij met ons Suriname
Location of Suriname
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Paramaribo
Basa resmi Walanda
Pamaréntah Republik
 -  Presiden Dési Bouterse
Kamerdékaan
 -   - Tanggal Ti Walanda
25 Nopémber 1975 
Aréa
 -  Total 163.270 km² (90)
 mil² 
 -  Cai (%) 1,1%
Populasi
 -  Perkiraan  2006 438.026 (163)
 -  Sénsus 2004 487.024 
 -  Kapadetan 3 /km² (190)
 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2005
 -  Total US$2.812.000.000 (161)
 -  Per kapita 6.025 (98)
Mata uang Dolar Suriname
Zona wanci ART (UTC-3)
 -  Usum panas (DST) eweuh (UTC-3)
TLD Internét .sr
Kode telepon +597

Républik Suriname (Basa Walanda: Suriname), tiheula ngaranna Guyana Walanda, nyaéta sahiji nagara di Amérika Kidul sarta mangrupa urut jajahan Walanda. Nagara ieu ngabogaan wates jeung Guyana Perancis di palebah wétan sarta Guyana di palebah kulon. Sedengkeun wates di kidulna nyaéta jeung Brasil sarta di kalér jeung Samudra Atlantik.

Di Suriname ancik kira-kira 75.000 urang Jawa, anu dibawa ka ditu ti Hindia-Walanda antara warsih 1890-1939. Suriname mangrupa salah sahiji anggota Organisasi Konférénsi Islam.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Suriname di Wikivoyage


Nulis.jpg