Populasi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Keur ngalarapkeun kecap populasi dina statistik, tempo populasi statistik.

Dina basa nu leuwih umum, populasi ngarupakeun kumpulan "masarakat" —atawa organisme spésiés tinangtu—nu hirup di hiji rohangan géografis.

Populasi diulik ku rupa-rupa cara jeung disiplin. Dina dinamika populasi, struktur ukuran, umur, jeung jenis kelamin, mortality, paripolah reproduktif, sarta pertumbuhan hiji populasi diulik. Démografi ngarupakeun ulikan dinamika populasi manusa. Aspék séjén diulikna dina sosiologi, ékonomi, jeung géografi. Populasi tutuwuhan jeung sasatoan diulikna dina biologi, hususna dina cabang ékologi nu katelah biologi populasi sarta na genetika populasi. Dina biologi, populasi nujul ka kelompok kawin nu anggota-anggotana kawin jeung papada anggotana kénéh, utamana balukar tina isolasi fisik, najan sacara biologis masih bisa kawin ka nu saspésiés.

Dénsitas populasi nyaéta ukuran jumlah jalma atawa organisme per unit lega. Varian bisa ngandung harti kaayaan wilayah nu bisa dicicingan, geus dicicingan, produktif, (atawa kaerong bakal produktif), atawa wewengkon pakebonan. A particular geographic area of land is said to have a carrying capacity, representing the maximum population which it can support. Some observers of human societies believe that the concept of carrying capacity also applies to human population, and that unchecked population growth can result in a "Malthusian catastrophe". Others dispute this view.

populasi adalah kumpulan sampel adalah contoh

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]