Populasi statistik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina statistik, populasi statistik nyaeta susunan nu bener-bener aya ngeunaan inferensi statistik nu keur digambarkeun, ilaharna dumasar kana sampel random nu dicokot tina populasi. Contona, lamun urang kataji dina nalungtik ngeunaan manuk gagak, mangka urang bakal ngajelaskeun susunan manuk gagak nu keur ditalungtik. Perhatikeun lamun urang milih populasi upamana sakabeh manuk gagak, urang bakal ngawatesan observasi manuk gagak nu aya ayeuna sarta nu bakal aya dina mangsa nu bakal datang. Kamungkinanna, géografi oge bakal ngawatesan kana sumberdaya urang keur nalungtik manuk gagak.

"Populasi" ilahar oge dipake keur nuduhkeun susunan ukuran atawa nilai. Anggap, keur contona, urang museurkeun kana susunan sakabeh manuk gagak kolot nu aya di wewengkon Kent, sarta urang hayang nyaho kana rata-rata beurat ieu manuk gagak. Keur unggal manuk dina populasi diukur beuratna, sarta susunan beurat ieu disebut "populasi beurat".

Tempo ogé[édit | sunting sumber]