Sampel statistik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Hiji sampel mangrupakeun bagian tina hiji populasi anu ditalungtik sabenerna. Dina elmu pangaweruh praktis, urang merlukeun yen sampel dipilih ku rupa-rupa cara supaya mere gambaran bias tina populasi. Lamun kaputusan statistik bakal digunakeun, mangka kudu aya jalan keur nganyahokeun probibiliti dina milih unggal sampel. Lamun probabiliti tina sampel nu beda sakabehna sarua, upamana, métodena disebut sampling acak basajan.

Tempo ogé: Sampling (statistics)