Bulgaria

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Република България
Bandéra Bulgaria Lambang Bulgaria
Motto
Съединението прави силата (Saedinenieto pravi silata)
Lagu
Мила Родино (Mila rodino)
Location of Bulgaria
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Sofia
Basa resmi Bulgaria
Pamaréntah Republik
Kemerdekaan
Aréa
 -  Total 110.994 km² (104)
 mil² 
 -  Cai (%) 0,3%
Populasi
 -  Perkiraan  2009 7.606.100 (98)
 -  Sénsus 2001 7.932.984 
 -  Kapadetan 68,5 /km² (124)
 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2009
 -  Total US$89,002 miliar (63)
 -  Per kapita US$11.760 (65)
Mata uang Lev (BGN)
Zona wanci (UTC+2)
 -  Usum panas (DST)  (UTC+3)
TLD Internét .bg
Kode telepon +359

Bulgaria nyaéta hiji nagara anu perenahna di Éropa bagian wétan kidul. Bulgaria wawatesan jeung Romania di kalér, Républik Makédonia sarta Sérbia di kulon, Yunani sarta Turki di kidul. Sagara Hideung perenahna di wetan Bulgaria. Bulgaria ku bangsana dingaranan България (Balgaria).

t·s·é
Nagara nu tepung wates jeung Laut Hideung









Countries.png