Paraguay

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
República del Paraguay
Tetã Paraguái
Républik Paraguay
Bandéra Paraguay Lambang Paraguay
Motto
Paz y justicia
Lagu
Paraguayos, República o Muerte
Location of Paraguay
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Asunción
25°16′S 57°40′W
Basa resmi
Démonim Paraguayan
Pamaréntah Républik kahijian présidénsial konstitusional
 -  Présidén Fernando Lugo
 -  Wakil Présidén Federico Franco
Kamerdikaan ti Spanyol 
 -  Didéklarasikeun 14 Méi 1811 
 -  Diakuan 15 Méi 1811 
Aréa
 -  Total 406752 km² (ka-60)
mil² 
 -  Cai (%) 2,3
Populasi
 -  Perkiraan  2009 6.454.548 [2] (ka-103)
 -  Kapadetan 14,2 /km² (ka-204)
39 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2010
 -  Total $33,306 milyar[3] (ka-100)
 -  Per kapita $5.202[3] (ka-110)
GDP (nominal) Perkiraan 2010
 -  Total $18,475 milyar[3] (ka-102)
 -  Per kapita $2.885[3] 
Gini? (2008) 50,8[4] (luhur
HDI (2010) Green Arrow Up Darker.svg 0,640[5] (sedeng) (ka-96)
Mata uang Guaraní (PYG)
Zona wanci (UTC-4)
 -  Usum panas (DST)  (UTC-3)
TLD Internét .py
Kode telepon +595

Paraguay, resmina Républik Paraguay (basa Spanyol: República del Paraguay, dilapalkeun: [reˈpuβlika ðel paɾaˈɣwai]; Guaraní: Tetã Paraguái [teˈtã paɾaˈɣʷaj]), nya éta hiji nagara nu dilingkung di Amérika Kidul. Nagara ieu wawatesan jeung Argéntina di kidul jeung kidul-kulon, Brasil di wétan jeung kalér-wétan, sarta Bolivia di kalér-kulon.

Babagian administratif[édit | sunting sumber]

Paraguay miboga 17 departemén jeung 1 distrik ibu kota (distrito capital).

Paraguay location map.svg

     Departemén Ibu kota
1 Alto Paraguay Fuerte Olimpo
2 Alto Paraná Ciudad del Este
3 Amambay Pedro Juan Caballero   
4 Distrito Capital    Asunción
5 Boquerón Filadelfia
6 Caaguazú Coronel Oviedo
7 Caazapá Caazapá
8 Canindeyú Salto del Guairá
9 Central Areguá
     Departemén Ibu kota
10 Concepción Concepción
11 Cordillera Caacupé
12 Guairá Villarrica
13 Itapúa Encarnación
14 Misiones San Juan Bautista   
15 Ñeembucú Pilar
16 Paraguarí Paraguarí
17 Presidente Hayes    Villa Hayes
18 San Pedro San Pedro

Depratemén-departeménna teras dibagi kana distrik (distritos).

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. "Paraguay - Constitution, Article 140 About Languages". (see translator's note)
  2. Department of Economic and Social Affairs Population Division (2009). "World Population Prospects, Table A.1".
  3. a b c d "Paraguay". International Monetary Fund. Diakses pada 21 April 2011. 
  4. http://www.dgeec.gov.py
  5. "Human Development Report 2010". United Nations. 25 Oktober 2010. Diakses pada 5 Nopémber 2010. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Paraguay topics Citakan:Paraguay


Countries.png