Barbados

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Keur guna lian ti Barbados, tempo Barbados (disambiguasi).

Koordinat: 13°10′N 59°33′W / 13.167, -59.55

Barbados
Bandéra Barbados Lambang Barbados
Motto
"Pride and Industry"
Lagu
"National Anthem of Barbados"
Lagu Karajaan
"God Save the Queen"
Location of Barbados
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Bridgetown
13°06′N 59°37′W
Basa resmi Basa Inggris
Basa régional Bajan
Grup étnis  80% Afro-Barbados
16% Asia jeung Multiras
4% Éropa
Démonim Barbadian, Bajan (sadidinten)
Pamaréntah Démokrasi parleméntér jeung Monarki konstitusiona
 -  Raja/Ratu Elizabeth II
 -  Pajabat Gubernur Jéndral Elliot Belgrave[1]
 -  Perdana Mentri Freundel Stuart
Kamerdikaan
 -  ti Britania Raya 30 Nopémber 1966 
Aréa
 -  Total 431 km² (ka-200)
166 mil² 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Perkiraan  2009 284.589[2] (ka-180)
 -  Sénsus 2001 250.012 
 -  Kapadetan 660 /km² (ka-15)
1.704 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2010
 -  Total $6,227 milyar[3] 
 -  Per kapita $22.512[3] 
GDP (nominal) Perkiraan 2010
 -  Total $3,963 milyar[3] 
 -  Per kapita $14.326[3] 
HDI (2011) Green Arrow Up Darker.svg 0,793[4] (Luhur Pisan) (ka-47)
Mata uang Dolar Barbados ($) (BBD)
Zona wanci Karibia Wétan (UTC-4)
TLD Internét .bb
Kode telepon +1 (spésifikna +1-246)

Barbados nyaéta hiji nagara pulo di Antillen Leutik. Pulona panjangna 34 kilométers (21 mi), lébarna23 kilométers (14 mi), sarta legana 431 km²s (166 mil²). Nagara ieu aya di bagian kulon ti Atlantik Kalér sarta 100 kilométer (62 mil) wétaneun Kapuloan Windward jeung Laut Karibia;[5] ogé kira-kira 168 kilométers (104 mi) wétaneun Saint Vincent jeung Grenadines, sarta 400 kilométers (250 mi) kalér-wétaneun Trinidad jeung Tobago.

Wewengkon kagaréjaan[édit | sunting sumber]

Barbados dibagi kana 11 wewengkon kagaréjaan:

Peta wewengkon kagaréjaan di Barbados
  1. Christ Church
  2. Saint Andrew
  3. Saint George
  4. Saint James
  5. Saint John
  6. Saint Joseph
  7. Saint Lucy
  8. Saint Michael
  9. Saint Peter
  10. Saint Philip
  11. Saint Thomas

St. George jeung St. Thomas aya di tengah nagara sarta mangrupa 2 kagaréjaan tanpa basisir.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Catetan[édit | sunting sumber]

  1. Elliot Belgrave is acting GG, 1 Nov 2011, Barbados Daily Nation newspaper
  2. Barbados: People. World Factbook of CIA
  3. a b c d "Barbados". International Monetary Fund. Diakses pada 20 April 2011. 
  4. "International Human Development Indicators 2011". United Nations. 20 Juli 2011. Diakses pada 10 Désémber 2011. 
  5. Chapter 4 – The Windward Islands and Barbados – U.S. Library of Congress


Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Barbados ku jalan nyungsi proyék sawargina Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Barbados di Wikivoyage

Citakan:Barbados topics

Gnome-globe.svg Géografi lokal
Kaanggotaan internasional jeung sajarah

Citakan:Commonwealth realms

Citakan:Portuguese overseas empire

Citakan:English dialects by continent Citakan:English official language clickable map


Countries.png